Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 9 jun 2021

13 soorten bloemen uit het tuincentrum die de hele zomer bloeien

In de zomer wil je graag zo lang mogelijk genieten van alles wat groeit en bloeit in je tuin. Daarom wil je opzoek gaan naar bloemen die de hele zomer door zullen bloeien en waar je geen zorgen voor hebt.

Wij delen 13 soorten bloemen die de hele zomer rijk zullen bloeien zonder veel verwennerij van jou. De keuze is ruim dus scroll snel verder om de 20 soorten te bekijken.

De hele zomer bloeien: deze bloemen doen dat

Kleurrijke bloemen, grote bloemen, kleine bloemen: er zijn er meer dan je denkt. En nog meer die de hele zomer bloeien, 13 maar liefst. Perfect voor een zomerse tuin waar je geen zorgen voor hebt. Wat wil je nog meer?

1. Petunia

Petunia’s hebben een van de langste bloeiseizoenen, van het midden van de lente tot de late herfst. Deze prachtige kleurrijke kanjers kan je kopen in het wit, roze, paars en geel. Aan jullie de keuze om te kiezen voor welke kleur je gaat.

2. Zinnias

Ook deze leuke bloemen zullen je niet snel in de steek laten in de zomer. Ze houden erg van warmte en je kan kiezen tussen kleine, enkelbloemige en grote pom-poms. Sommige blijven zelfs tot in de herfst groeien als je ze af en toe wat water geeft.

3. Gaillardia

Nog zo’n kleurrijke bloem! Ze zijn ideaal voor het opvullen van arme grond omdat ze hierbij nog meer tot bloei lijken te komen.

Flower power op de muur: bloemenbehang is dé trend van het moment


4. De Globe Amaranth zal ook de hele zomer bloeien

Deze bolvormige bloem zie je vaak terugkomen in boeketten. Paars is hierbij de meest bekende en meest voorkomende kleur, maar je vindt ze ook in lichtroze, lila, wit en rood.

Tof – déze bloementrend gaan we aankomende zomer vaak zien

5. Hydrangeas

Oftewel: Hortensia’s. Deze bloemen houden van ochtendzon en middagzon. Ze komen in veel verschillende soorten en kunnen ook wel een (heel) klein beetje kou aan.

6. Hardy Bhibiscus

Deze bloem bloeit ook in verschillende kleuren: roze, perzik en rood. Ze zijn prachtig en zijn een goede toevoeging voor elke tuin.

7. Coreopsis

De Coreopsis heet ook wel Tickseed. Het is een vaste plant in warme streken en de gele en gouden bloemen geven een zomers gevoel in je tuin. Ze groeien non-stop door tot ongeveer de herfst, wow!

8. Bloemen die de hele zomer bloeien: de Marigold

Dit is een bloem die erg lijkt op de Coreopsis. Hij wordt in moestuinen vaak gebruikt om insecten weg te houden, ideaal dus.

Voor het eerst beginnen met een moestuin? Tips die elk groentje wilt weten

9. Yarrow

De Yarrow is oorspronkelijk wit maar is in steeds meer kleuren beschikbaar. Deze bloem houdt heel erg van de zon dus zorg dat hij niet je hele tuin over gaat nemen.

10. Candytuft

Deze bloem lijkt een beetje op de Yarrow. Met zijn omhoog groeiende stengel en grotere bladeren is hij toch anders en uniek. Hij is sterk en zal niet snel vergaan, yess!

11. Echinacea

Deze paarse bloem mag eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Hij houdt er niet van om gestoord te worden. Oorspronkelijk kwam hij alleen in het paars maar nu kan je hem ook in meerdere kleuren krijgen.

12. Eryngium

Een zilverachtig, blauwe, maar vooral sprookjesachtige bloem als je het ons vraagt. Hij is licht stekelig en de bladeren zijn opvallend anders dan andere bloemen. Ze zullen, net als de rest, de hele zomer bloeien.

13. Aster

Wauw, deze bloemen lijken een beetje op madeliefjes maar dan in het paars. Ze zijn erg vrolijk en doen het goed in de volle zon. Je kan tot in de herfst van ze genieten.

6 planten met bloemen waarmee je de lente direct in huis haalt

Bloemen die de hele zomer bloeien
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Naturallivingideas

Reageer op artikel:
13 soorten bloemen uit het tuincentrum die de hele zomer bloeien
Sluiten