Maartje Wieling
Maartje Wieling Diy 23 nov 2016

6 x originele DIY’s in de kinderkamer voor een speelse touch

Wil je een persoonlijke én originele look voor de kamer van je kinderen, zonder daar al te veel geld aan uit te geven? Ga dan zelf aan de slag en combineer verschillende DIY’s in de kinderkamer! De leukste hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

Bovendien is zelf klussen (misschien wel samen met je kinderen!) toch eigenlijk nog veel leuker dan alles nieuw aanschaffen? Scroll snel door en laat je inspireren!

Een spontane klusmiddag met je kinderen

Pallets
Pallets zijn onwijs veelzijdig. Maak er bijvoorbeeld een bed, een hoofdbord of een tafel van. Een pallet geeft een kamer een instant stoere look door het onbewerkte hout.

Skateboard
Tegen de muur aan als decoratie, maar met een paar spijkertjes is een skateboard ook een superleuke boekenplank!

Tak
Duik het bos in met je kinderen en ga op zoek naar een stevige stok. Hang deze op aan een paar kettingen, haken eraan en je hebt een originele en rustieke kapstok. Bekijk voor meer kapstok-ideeën dit artikel!

Krukjes
Tover simpele krukjes om tot speelse en persoonlijke items in de kinderkamer. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje verf. Maak een bijpassend krukje met grappige opdruk of print. Een print kun je heel gemakkelijk stempelen, zoals wij deden in deze DIY.

Bron: Walmart

Vogelhuisje
Deze vogelhuisjes kun je zelf maken, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel halen. Geef er dan vervolgens alsnog je eigen draai aan door er een lichtje in te verbergen en er zo een originele lamp van te maken. Zo’m bijzondere lamp zorgt voor veel sfeer!

Bron: Countersample

Schoolbordverf
Pimp een simpele kast, kist of zelfs je muur met een laagje schoolbord verf. Hier kunnen je kinderen vervolgens al hun creatieve uitspattingen op kwijt. Of ook handig: verf een kist met schoolbordverf en schrijf met een krijtje erop wat er in zit. Stylish én functioneel!

Hoe je zo’n handige kist op wieltjes maakt, dat zie je in deze video.

MEER LEZEN
Nog niet uitgeklust? We hebben nog veel meer leuke DIY’s voor in de kinderkamer. Bekijk ook nog even hoe je dit leuke ‘bergenplankje’ maakt van hout, of hoe je dit kussentje maakt in de vorm van een wolkje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x originele DIY’s in de kinderkamer voor een speelse touch
Sluiten