Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 8 apr 2022

Waar begín je met opruimen? Dit zijn 12 items die je meteen kunt weggooien

Opruimen, ben jij een weggooi-queen of heb je wel wat hulp nodig? Heb je eigenlijk geen idee waar te beginnen? Je kunt natuurlijk de Konmari-methode toepassen, maar als je meteen rigoureus wilt beginnen dan komt dit lijstje vast goed van pas.

Wij zetten twaalf items op een rijtje die je zó weg kunt gooien (of kunt schenken aan het goede doel). Zo hoef je zelf niet na te denken en maak je jezelf en misschien ook een ander wel weer heel erg blij. Je zult zien dat er een heleboel lades, opbergboxen en planken vrijkomen als je klaar bent met opruimen. Succes!

Beginnen met opruimen doe je zo

1. De box met 30 soorten kabels, opladers en stekkertjes

Die oude muis uit 1990 ga je zeer waarschijnlijk niet meer gebruiken en ook de oplader van je allereerste ‘mobieltje’ heb je nooit meer nodig. Weg ermee! Wat wel handig is om te bewaren? Een AUX-kabel, een HDMI-kabel en verlengsnoeren. Daar heb je nooit genoeg van en die komen dus wél nog een keer van pas.

2. Hetzelfde geldt voor al die afstandsbedieningen

Waarom we altijd nog verschillende afstandsbedieningen terugvinden van apparaten die het niet meer doen of die we zelfs niet eens meer in huis hebben? Eén groot raadsel.

3. Oude, oplaadbare batterijen

Die ga je waarschijnlijk toch nooit meer opladen.

4. Videobanden

Oude jeugdvideo’s zet je over op dvd, maar die oude Disney films kunnen écht wel weg.

5. Oude magazines

We snappen best dat je jááááren over deze verzameling hebt gedaan, maar eerlijk: hebben ze nog een andere goede functie dan alleen maar stof vangen? De mooiste exemplaren zet je stylish in de kast of op een stapeltje op de grond, de rest krijgt een enkeltje vuilcontainer.

6. De keukenmachine waarvan er wat (cruciale) onderdelen weg zijn

Een bot hakmes, een missend dekseltje, een uitknopje dat niet helemaal goed meer werkt: er zijn waarschijnlijk nog wel tien redenen te bedenken waarom je je oude keukenmachine niet meer gebruikt. Doe er afstand van en koop een kleiner, krachtiger en handiger exemplaar.

7. Plastic en glazen flessen

Stop ze alvast in je boodschappentas, zodat je ze bij je volgende supermarktbezoek meteen kunt wegbrengen.

8. Je verzameling niet bij elkaar passende tupperware

We snappen het wel; wij maken ons er ook schuldig aan. Maar dat ene losse dekseltje blijft waarschijnlijk voor altijd alleen, omdat het bakje écht onvindbaar is. Zitten er bakjes bij die echt vies zijn? Zo krijg je die vieze geur én vlekken uit je plastic bakje.

9. Verzorgingsproducten die je allang niet meer gebruikt

Make-up, shampoos, haarmaskers en nagellakpotjes nemen een heleboel ruimte in beslag in de badkamer. Opruimen die handel!

10. Oude medicijnen

Nu we toch bij de badkamer zijn aangekomen: ga ook eens even aandachtig door je medicijnkastje heen.

11. Oude kleding

Natuurlijk is het altijd handig als je een oude broek, shirt en schoenen achter de hand hebt voor als je gaat klussen of schilderen. Maar heb je daar echt een hele garderobe voor nodig? Nope.

12. Single sokken (al dan niet met gaten)

Want nee, twee soorten sokken dragen is niet stylish en al helemaal niet als er een gat in zit.

Meer over opruimen

Oké, de eerste stappen zijn gezet. Nu kun je rustig verder met écht opruimen. Hoe je het daarna voor altijd netjes houd? Dit zijn de geheimen van mensen die altijd een opgeruimd huis hebben. En onze expert Marlies leert je hoe je jouw opgeruimde interieur mooi houdt zónder als een bitch over te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waar begín je met opruimen? Dit zijn 12 items die je meteen kunt weggooien
Sluiten