Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 28 mrt 2017

11x Scandinavische balkons boordevol styling inspiratie

Als er íets kenmerkend is voor de Scandinavische levensstijl, dan is het wel de liefde voor de natuur. Dat is dan ook de reden waarom Scandinavische interieurs vol planten staan en de meeste woningen in de stad een balkon hebben. Daar kunnen wij weer wat van leren!

Om jou van een flinke portie styling inspiratie te voorzien, hebben we de mooiste Scandinavische balkons op een rijtje gezet. Bovendien geven we je ook meteen een aantal tips om optimaal te genieten op je najaarsbalkon

Bron: Stadshem
Bron: Stadshem

Bron: Alvhem

Bron: Alvhem

Scandinavische balkons zul je niet zo gauw kaal aantreffen. Vaak zijn de balkons net zo sfeervol ingericht en gestyled als de woonkamers. Dat betekent kussens en plaids in een fijn kleurenpalet en planten, véél planten. Ook leuk: een mini-moestuintje, zodat je kunt koken met verse kruiden en groentes uit eigen ‘tuin’.

Heb je een klein balkon? Dan kun je het beste kiezen voor hangplanten. Bekijk daarvoor ook deze inspiratieboost met hangende decoraties voor op het balkon.

Bron: Stadshem

Maak zelf een daybed van pallets, leg hier een matras en kussens op en decoreer de reling met string lights. Tip: koop string lights met een batterij zodat je niet op zoek hoeft naar een stopcontact en verlengsnoer.

Schapenvellen en vloerkleden doen het altijd goed op een balkon. Vooral als je zo lang mogelijk van de buitenlucht wilt genieten.

Wat extra kleur op het balkon? Verf je houten meubels in een opvallende kleur, ga voor felgekleurde kussens óf kies voor kleurrijke bloemen. Tip: in het najaar kun je bijvoorbeeld de lampionplant op het balkon zetten voor wat extra kleur!

Bron: Nooks

MEER BALKONINSPIRATIE
Beginnen de lentekriebels als bij je op te spelen? Houd dat gevoel even vast en bekijk dan dit fijne appartement met een knus balkon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11x Scandinavische balkons boordevol styling inspiratie
Sluiten