Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 8 sep 2015

11x Scandinavische keukens waar wij best achter het fornuis willen staan

Oké, allereerst willen wij even rechtzetten dat we sowieso graag achter het fornuis staan. Ook als de keuken niet zo mooi is, maar in deze Scandinavische keukens lijkt koken ons nog net even leuker. Wij doken even in de archieven en verzamelden onze favoriete keukens uit Scandinavische interieurs.

Van grote keukens met kookeilanden tot kleine halletjes met een goed gestyled aanrecht; dit zijn de mooiste keukens uit Scandinavië.

1. Wit, wit en nog eens wit

We trappen af met een ‘famous’ huis in typerend Scandinavisch wit. Deze keuken staat namelijk in het huis van interieur styliste Lotta Agaton. Het huis is inmiddels verkocht (helaas), maar gelukkig hebben we de foto’s nog om haar stijl af te kijken.

2. Een blauwtje

De combinatie van koel blauw, wit en zwart werkt wat ons betreft prima. Deze keuken laat zien dat een druk patroon op de vloer prima kan, zolang je het maar combineert met neutrale tinten, zoals zwart en wit. Bekijk hier de rest van eclectische huis in Stockholm.

3. Brons, marmer en grijstinten

Yes, please! De combinatie van marmer, grijstinten en bronzen accenten verveelt nooit. Het geeft de keuken net even een beetje glamour zonder dat het ‘tuttig’ of té elegant wordt. Benieuwd naar de rest van dit huis? Hier vind je meer beelden van het appartement.

4. Witte metrotegels

Een vaak gespotte tegel in Scandinavische keukens en wij snappen heel goed waarom. Metrotegels zijn relatief goedkoop en geven elke wand meteen een bijzondere uitstraling. Ook in dit huis krijgt de geheel witte keuken een elegante look: simpel en effectief!

5. Grijs als achterwand

Een keuken met een accentje! Als al dat witte je even te clean wordt, kun je altijd de achterwand nog een accent geven door een andere kleur tegels te gebruiken bijvoorbeeld. Bekijk ook de rest van dit huis voor gave styling ideeën.

6. Marmer

Marmer maakt een keuken altijd bijzonder en met zo’n gave lamp krijgt de ruimte al helemaal een andere dimensie. Weer eens wat anders dan een industriële lamp boven de keukentafel! Klik hier om een kijkje te nemen in het hele huis.

7. Helemaal wit

Dat wit zo mooi kan zijn, laat deze keuken heel duidelijk zien. Zelfs het servies is wit waardoor de planken eigenlijk lijken weg te vallen in de muur. Het keukeneiland wordt tevens als ontbijtbar gebruikt. Slim! Klik hier om de rest van het huis te bekijken.

8. Bakstenen muur

Even een wat stoerdere keuken tussen al dat schone wit! De lichtblauwe tint geeft de keuken een frisse look terwijl de bakstenen muur juist een stoere touch geeft. Een gave combinatie als je het ons vraagt. Check ook de rest van het huis even voor meer kleurinspiratie.

9. Zwart en wit

Wie niet zo van kleur houdt, maar toch een manier zoekt om de keuken ‘spannender’ te maken is de combinatie van zwart en wit een goede optie. Wij zijn vooral heel erg dol op deze keuken, omdat het laat zien dat je van zo’n klein halletje ook een gave ruimte kan maken. De rest van het kleine huis is trouwens ook heel slim ingericht.

10. Vintage en modern

Deze keuken laat een mooie combinatie van vintage design en moderne apparatuur zien. Zo staan de SMEG koelkasten heel gaaf bij de ouderwetse wasbak en keukenkastjes ouderwetse look. De tafel van donker hout maakt de ruimte gezellig! Benieuwd naar de rest van het huis? Kijk hier dan even.

Bron: ahre
Bron: ahre
Bron: ahre

11. Koperen accenten

Een beetje druk, maar wel gezellig, is deze Scandinavische keuken. Vooral de stoere werkbank middenin de keuken geeft de keuken een bijzondere look. De combinatie van koperen buizen, marmer en witte tegels werkt altijd gaaf. De rest van het huis staat trouwens ook vol inspiratie!

Wat is jouw favoriet uit dit lijstje Scandinavische keukens? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11x Scandinavische keukens waar wij best achter het fornuis willen staan
Sluiten