Renée Leeuw
Renée Leeuw Badkamer 29 feb 2016

11x metrotegels in de badkamer

Ben je van plan om de muren van de badkamer te betegelen? En ben je op zoek naar wat inspiratie? Wij zijn groot fan van metrotegels. Deze tegeltjes werden voorheen vaak gebruikt om de metrostations van onder andere Parijs en Londen te decoreren. Inmiddels zijn de subway tiles op veel meer plaatsen te ontdekken. Zo worden ze dikwijls als wandbekleding gebruikt in vochtige ruimtes als keuken en badkamers, maar spotten we ze ook steeds vaker in café’s en restaurants. De tegel is hip en dat is niet alleen vanwege zijn uiterlijk. Metrotegels zijn namelijk ook hartstikke betaalbaar!

In dit artikel zetten we een aantal inspiratie beelden op een rijtje. Zo kun je bijvoorbeeld alvast nadenken wat voor kleur tegels je wilt en in welk verband je de tegels gaat leggen.

Bron: Styl.sh

Het meest populair in de badkamer is de witte metrotegel. Logisch, want badkamers zijn vaak niet al te groot en een witte, glanzende wandbekleding maakt de ruimte optisch groter. Wil je echt voor stralend wit gaan? Kies dan een lichte voeg. Ben je op zoek naar iets meer contrast? Ga dan voor donkere voegen, dat staat stoer en chic tegelijk!

Bron: Deco

Voor de twijfelaars: half-betegelde muren. Denk ook even na over de vloer. Ga je daar een ander soort tegel leggen of ga je voor een houten vloer of juist beton? En kies je voor een zelfde tint of een compleet andere kleur dan de metrotegels?

En dan.. hoe ga je de tegel leggen? In elleboogverband, zoals hierboven? Bekijk alle opties voor het leggen van tegels.

Bron: Stone-Tile

De tegenhanger van wit is de zwarte metrotegel, die ontzettend chique en elegant kan staan.

Bron: Dust Jacket

De metrotegels zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Vind je zwart iets te heftig? Ga dan voor donkerblauw. Ben je een liefhebber van pastel? Kies dan een tegel in een lichte tint.

Bron: Hanlon Studios

Vind je het nog een beetje lastig om de stijl van je badkamer te bepalen? Wij helpen je een handje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11x metrotegels in de badkamer
Sluiten