Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 22 mrt 2016

11x de mooiste zwarte keukens

Hoewel wij groot fan zijn van lichte ruimtes, hebben donkere kamers toch ook een magische aantrekkingskracht op ons. De laatste tijd zien we bijvoorbeeld steeds vaker huizen met donkere, zwarte keukens voorbijkomen en dat inspireerde ons tot het schrijven van dit artikel. Ben je zelf op zoek naar inspiratie om je keuken een make-over te geven of wil je een nieuwe keuken installeren? Misschien kunnen we je met dit artikel inspireren om over te stappen naar the dark side.

Wil je na het zien van dit artikel direct je keukenkastjes schilderen? Volg dit stappenplan voor het beste resultaat (en de juiste voorbereiding).

Bron: Decoholic

Lichte achterwand

Bovenstaande keuken staat eigenlijk in een heel licht appartement. De keuken zorgt daar dus juist voor contrast! Om het qua tint toch iets te betrekken bij de rest van het interieur kozen de bewoners voor een marmeren achterwand. De gouden details zorgen voor een elegante look.

Bron: Plastolux

Donker marmer

Bovenstaande keuken vormt één groot zwart blok in een licht huis in Australië. Door te kiezen voor een marmeren keukenblok met een subtiel patroon heeft de keuken net iets meer speelsheid dan wanneer alles egaal zwart zou zijn.

Metrotegels

De klassieke witte metrotegels zijn er ook in het zwart. Juist omdat deze tegels ietwat glanzend zijn, reflecteren ze het licht en wordt de keuken dus net weer iets minder donker!

Bron: Decoholic
Bron: cph square

Over the top

Het Italiaanse Minacciolo ontwerpt fantastische keukens, waaronder dit keukenblok met gigantische afzuigkappen. De keuken staat onwijs gaaf in een grote industriële ruimte en vooral als je een hoog plafond en veel ruimte hebt, komen deze afzuigkappen goed tot hun recht.

Bron: Stylizimo
Bron: Est

We sluiten het lijstje van zwarte keukens met deze gave module van Vipp. De keuken staat in het huis van Morten Bo Jensen, designer van Vipp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11x de mooiste zwarte keukens
Sluiten