11x de mooiste huizen met donkere muren

Hoewel wij op Roomed redactie groot fan zijn van lichte interieurs, kunnen wij ook onwijs enthousiast worden van huizen met donkere muren. Juist omdat die keuze minder voor de hand ligt en je echt wel lef moet hebben om een ruimte donker te verven. In dit artikel willen wij je inspireren om toch eens te overwegen in elk geval één muur in huis een donkere kleur te geven. We zetten de mooiste huizen met donkere wanden op een rij en laten zien hoe je verschillende donkere kleuren kunt combineren met andere tinten en materialen waardoor je huis geen donker hol wordt.

Wil je alvast spelen met één of twee muren in een donkere kleur? In dit artikel geven we je een paar inspirerende tips! Come over to the dark side..

In dit huis, dat trouwens een must-see is voor Star Wars fans, wordt zwart gecombineerd met geel en wit. Daardoor is de ruimte dus helemaal niet donker, maar oogt het geheel juist fris.

Combineer donkere muren met metallics. Omdat deze tinten glimmen, wordt het licht in de ruimte iets gereflecteerd, waardoor de kamer lichter lijkt. Bekijk hier alle beelden van deze mannelijke loft.

Als je bang bent dat de ruimte te donker wordt, kun je het best gaan voor één donkere muur en daar direct tegenover een contrasterend lichte muur plaatsen. Deze badkamer is hét voorbeeld van een donkere wand, die eigenlijk helemaal niet donker maakt. Door te kiezen voor een glanzende tegel wordt het licht direct gereflecteerd en is je badkamer niet donker, maar wel chique. In dit huis is trouwens geen muur hetzelfde!

De gang is een veilige ruimte om te experimenteren met donkere muren, omdat je hier niet écht leeft. In dit appartement is verder ook met donkere wanddelen en balken gewerkt. Ook een manier om subtiel donkere tinten in huis te verwerken.

De combinatie zwart en wit geeft vaak een ietwat klassieke en elegante look. In dit appartement wordt zwart vooral gebruikt om onderscheidt te maken tussen de keuken en de woonkamer. Wij vinden het onwijs gaaf dat zowel de meubels en kasten als het plafond zijn meegenomen in de donkere tint. Wederom zijn accenten goud toegevoegd, wat altijd een goede combi is als je het ons vraagt.

Dit stoere appartement in Berlijn laat zien dat verlichting en materiaalgebruik heel belangrijk zijn als je met donkere muren aan de slag gaat. Het ietwat glimmende leer reflecteert het licht en hetzelfde geldt uiteraard voor de discobal. En hoe mooi is die kleur blauw!??

Dit appartement is eigenlijk niet zo groot en toch zijn vrijwel alle muren donker, wat geen voor de hand liggende keuze is in een kleine ruimte. Hoe komt het dan dat het appartement niet krap aanvoelt? Combinaties zijn the key. Kies je voor een donkere wanden en plafonds? Dan kun je het best lichte (en zelfs neon) accessoires in huis halen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een donkere kastenwand, zoals in dit gave penthouse. Eigenlijk moet je even alle beelden van het huis bekijken om te zien hoe magisch de kracht van donkere muren kan zijn!

Wederom een goede manier om donkere tinten in huis te halen zonder direct over the top te gaan. Kies voor glanzende materialen, die het licht weerkaatsen en werk met metallic details voor chique look! Meer zien van dit appartement in Brooklyn? Dat kan hier.

In dit Taiwanese huis is gekozen voor een subtiele middenweg. De groene wand is niet onwijs donker, maar we vonden toch dat we ook dit even moesten laten zien, want echt licht is de kleur ook weer niet. Dus voor de twijfelaars, misschien is dit een optie? Vooral in combinatie met een licht plafond is dit best veilig als je wilt experimenteren met donkere kleuren.

We sluiten het lijstje af met een van de mooiste huizen met donkere muren, gecombineerd met pastel. Een gave combinatie, die we niet zo vaak zien, maar wel heel goed werkt. Kijk hier voor alle beelden, want hierboven zie je alleen een foto van de slaapkamer, die overigens echt punten scoort hier op de redactie. Waarom? Omdat het hoofdbord, de lamp, de kunstwerken én de nachtkastjes allemaal in dezelfde donkere tint zijn, vallen alle onderdelen als het ware ‘weg’ in de muur, wat zorgt voor een bijzondere chique look!

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Zó kies je de juiste kleur voor je muur.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
11x de mooiste huizen met donkere muren
Sluiten