Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 14 feb 2016

11 dingen die elke volwassen man in huis moet hebben

Onlangs schreven we een artikel over dingen die je als grown-up woman in huis moet hebben. Daar kregen we heel wat reacties op en stelden jullie onder anderen de vraag: “Wat moet je dan als volwassen man in huis hebben?” En wie vraagt, krijgt antwoord. Daarom komen we deze keer met een lijstje van dingen die elke grote vent in huis moet hebben. Ja heren, de tijd dat je je biertjes opende met een aansteker is voorbij en als je echt een belangrijke meeting hebt, kun je moeilijk aan komen in een gekreukeld overhemd.

Neem het nou maar van ons aan..

1. Een bandenplak-set

Eigenlijk willen we hier ook meteen mee zeggen dat je als volwassen man ondertussen wel moet weten hoe je een band plakt. En nu je dat weet, is een bandenplak-set ook een must voor in huis.

2. Een bieropener

Bierflesjes openen aan een krat of met een aansteker? Dat is inderdaad hoe het ‘heurt’ in een studentenhuis. Maar nu je je eigen huis hebt en je studentenvereniging niet meer wekelijks over de vloer komt, is het tijd om een echte opener aan te schaffen. Een wijnopener is trouwens ook geen overbodig item in je huis..

3. Bierglazen

Om direct maar aan te sluiten op het vorige punt.. bier drinken uit een flesje is niks mis mee, maar uit een blikje? Beter van niet. In dat geval is een set bierglazen geen overbodige luxe.

4. Een koffietafelboek

Nu je het huis niet meer deelt met studerende huisgenoten kun je in alle rust een mooi boek op tafel leggen. Kijk eens bij MENDO. Deze winkel is favoriet op de redactie en wij kunnen nooit zonder boek onder onze arm deze winkel verlaten.

5. Een complete gereedschapskist

Je hoeft natuurlijk niet élke klus zelf op te knappen, maar een complete gereedschapskist is wel zo handig en belangrijk om ondertussen in huis te hebben.

6. Een koffiezetapparaat

En daarmee bedoelen we dus geen Senseo-apparaat. The real deal is natuurlijk een koffiezetapparaat waar echte bonen in gaan, die je eerst – met de hand – moet malen voor dat je je bakkie pleur kunt zetten. Maar oké, een Nespresso-apparaat gaat ook (nog net) door de beugel, omdat je dan in elk geval heel snel en redelijk low-budget je cafeïne shot kunt nemen voor je deur alweer uit bent.

7. Een mooi karaf (en bijbehorende glazen)

Voor de whiskey uiteraard. Niet alleen om uit te drinken, maar ook om neer te zetten. Ja, vanaf nu gaat het óók om de looks en niet altijd om functionaliteit. Wij vinden de glazen en karaffen van Things for Drinks bijvoorbeeld erg mooi.

8. Een complete messenset

Wel zo fijn om die goede steaks mee te snijden én zo’n blok met goede messen staat ook wel erg gaaf op het keukenblad.

9. Een strijkijzer

Voor het geval je opeens een dag netjes gekleed moet. De eerste indruk telt en dan is het best fijn als je overhemd strak gestreken is.

10. EEN ECHT KUNSTWERK

En daarmee bedoelen we dus echt een kunstwerk dat je zelf hebt uitgekozen en waar je iets mee hebt. Geen standaard IKEA poster, maar iets wat je niet in elk huis al tegenkomt. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze winkel of check een van deze websites.

11. EEN COMPLEET SERVIES ÉN GENOEG BESTEK

Voorheen kon je je vrienden nog wel van plastic borden en uit plastic glaasjes laten drinken als er een etentje bij jou thuis plaatsvond. Maar nu kan dat eigenlijk niet meer. Het is ten eerste totaal niet milieubewust en daarnaast staat het ook niet heel gezellig op tafel. Investeer in een set servies en zorg ook voor genoeg bestek.

Hoeveel van deze dingen heb jij als volwassen man al in huis? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
11 dingen die elke volwassen man in huis moet hebben
Sluiten