5 tips om je eigen Instagram account populairder te maken

Breekt jouw hart net zo als de latte art wanneer iemand in zijn cappuccino roert? Ruim jij je bureau alleen op voor de perfecte flatlay? Of wil je voor elke roze muur even quasi-nonchalant poseren? Dan heeft het Instagramvirus ook jou getroffen. En natuurlijk wil je jouw foto’s met zo veel mogelijk mensen delen. Want hoe oppervlakkig het ook klinkt: iedereen houdt van likes. Daarom geven wij je 5 tips om je eigen Instagram account populairder te maken.

Onthoud wel: het (eerlijk) laten groeien van je volgers kost tijd. Maar als jij voor de liefde en aandacht zorgt, dan helpen wij je met de tactiek!

1. Zorg voor een esthetisch geheel

Ga je voor een minimalistische look, een botanisch geheel of ben jij Queen of Flatlays? Geef jouw Instagram account een persoonlijk en stijlvol randje door voor een bepaald thema te kiezen. Het helpt om telkens hetzelfde filtertje te gebruiken.

Zo check je hoe je feed eruit komt te zien
Niets is zo vervelend als een vloekende foto in jouw oh zo perfecte ensemble. Daarom is het handig om van te voren alvast te checken hoe je feed zal ogen, voordat je dat leuke kiekje van de Amsterdamse grachten plaatst. Ik gebruik daar de app UNUM voor. Aan de hand van deze preview, bepaal ik de mooiste volgorde van mijn foto’s. En niet geheel onbelangrijk: de app is gratis!

2. Geo-tag je foto’s

Hierdoor voeg je een locatie toe aan je foto’s. Niet alleen handig zodat je volgers weten waar dat hippe koffietentje zit, maar ook zul je op deze manier weer een ander en persoonlijker publiek aantrekken.

Koffie en red velvet koekjes ❤️☕️ #bakeshop #prague #praha #praag

79 Likes, 3 Comments – Sharon van der Werf (@sharonvanderwerf) on Instagram: “Koffie en red velvet koekjes ❤️☕️ #bakeshop #prague #praha #praag”

3. Gebruik hashtags op Instagram (met mate)

Hoe irritant ze ook zijn, hashtags blijven handig wanneer je meer mensen wil bereiken. Probeer wel een hele waslijst te vermijden en gebruik enkel relevante kernwoorden; ga voor kwaliteit en niet kwantiteit. Met populaire termen als #love en #instagood genereer je wellicht meer likes, maar een vaste groep trouwe volgers creëer je eerder met hashtags die laten zien wat je interesses zijn.

4. Deel je foto’s op het juiste moment

Het blijft een beetje nattevingerwerk, zeker omdat het algoritme van Instagram niet altijd even duidelijk is. Maar over het algemeen zijn de tijden dat mensen even vrije tijd hebben, het meest gunstige moment om een foto te plaatsen. Denk aan: vlak voor het werk (tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends), rond het middagdipje (tussen 15.00 en 16.00 uur) en na het werk.

Hoe vaak moet je posten?
Het vergt wat discipline; maar het is het beste om elke dag één tot twee foto’s te posten (meer gaat irritant worden en als je er minder plaatst, kunnen mensen je een beetje vergeten). De ene dag heb je waarschijnlijk meer inspiratie dan de ander en als je op reis bent, is het leven een stuk interessanter dan wanneer je thuis op de bank zit. Je kan daarom ook vooruit werken en foto’s op een ander moment plaatsen, onder de noemer ‘throwback’.

??????

61 Likes, 0 Comments – Maartje (@maartjewieling) on Instagram: “??????”

5. Wees zelf ook actief op Instagram

Je account kan niet groeien als je er zelf niet voor werkt. Met alleen passief foto’s posten kom je er niet. Wees daarom ook zelf actief en like andere foto’s, zoek accounts die jou inspireren en ga deze volgen én plaats ook zo nu en dan een (welgemeende) comment.

Meer lezen over Instagram:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 tips om je eigen Instagram account populairder te maken
Sluiten