Florence
Florence Interieur 6 mei 2013

10 tips om buiten naar binnen te halen

In de wintermaanden houden we onze ramen en deuren angstvallig dicht voor de kou en zitten we liever lekker warm binnen dan buiten, maar kunnen we de buitenlucht wel missen. In de zomer gaan echter alle ramen en deuren wagenwijd open en proberen we zoveel mogelijk van buiten ook naar binnen te halen. Maar hoe kunnen we dit nu het best met elkaar integreren? We hebben tien manieren voor je op een rij gezet, van makkelijk toepasbaar tot wat extremere voorbeelden.

1. Veel hout en open ramen
Laten we even makkelijk beginnen. Door niks voor je ramen te hangen wordt het beeld naar buiten een soort verlengde van hetgeen zich binnen afspeelt, helemaal als je in de zomer de ramen ook kunt openzetten. Daarnaast geeft het gebruik van hout in het interieur ook een gevoel verbonden te zijn met de natuur.

2. Doe eens gek
Dit is wellicht wat extreem, maar hoe geweldig ziet deze slaapkamer eruit. Hier waan je je pas echt buiten. Het enige wat nog mist is de sterrenhemel. Hier is gekozen voor tapijt van kiezelsteen. Check bij je tuincentrum welke bomen en platen geschikt zijn voor binnen en klaar ben je.

3. Bloemen en planten toevoegen
De makkelijkste manier is natuurlijk het toevoegen van bloemen en planten. En dit kun je bijvoorbeeld ook weer aanvullen met accessoires in natuurlijke kleuren en texturen als rieten accessoires, stenen en schelpen.

4. Behang met natuurprint
Ben je niet zo’n plantenliefhebber, maar wel fan van de kleuren en het buitengevoel, kun je er ook voor kiezen een muur te behangen met een natuurprint.

5. Koop of creëer speciale plantenbakken
Het lijkt heel eenvoudig, maar over plantenbakken moet je goed nadenken. Bedenk welke planten goed tegen droge ruimtes kunnen en welke goed bij elkaar passen. Creëer zo een mini tuintje binnen.

6. Dieren uit de wildernis
Nu is deze manier van buiten naar binnen halen misschien niet voor iedereen weggelegd, maar je zou ervoor kunnen kiezen opgezette dieren in je interieur te plaatsen. Vaak kom je dit soort accessoires tegen op rommel- en vlooienmarkten.

7. Creatief snijden
Dit is weer een wat extremer voorbeeld. Mocht je planten of bomen in of om het huis hebben staan en bezig zijn met een aanbouw kijk dan of je de boom of plant deel kunt laten uitmaken van de constructie.

8. Aparte meubels
Wanneer je een kamer wat minimalistisch hebt ingericht en je er toch iets uit wilt laten springen, ga dan eens op zoek naar aparte meubels, zoals dit bed.

9. Luchtverversers
Sommige planten maken meer zuurstof aan dan andere planten. Deze schattige plantjes zorgen voor een verse aanvoer van zuurstof in de kamer en hebben ook nog eens nauwelijks verzorging nodig. Ideaal.

10. Verticale tuin
We hebben het in eerdere berichten ook al even over de verticale tuin gehad. Een grote muur waartegen je verschillende planten hangt.

inthralld.com

Reageer op artikel:
10 tips om buiten naar binnen te halen
Sluiten