admin
admin Interieur 26 apr 2013

10 moderne zwembaden waarvan je hart een sprongetje maakt

Wij moeten helaas nog even wachten voordat het weer het toelaat om buiten een duik te kunnen nemen. Maar wanneer het dan zo ver is, hoe fijn zou het dan zijn om lekker te kunnen loungen bij één van deze moderne wonderen.

1. Het CyD House in Lima, Peru ontworpen door V.Oid Architecture wordt omringd van beton, is van binnen gedecoreerd met blauwe mozaïek tegeltjes en heeft aan de korte zijde een glazen wand.

2. Bates Masi Architects deed een volledige renovatie van een huis in de Hamptons voor een echtpaar in Manhattan. En daar hoort natuurlijk ook een zwembad bij. Het zwembad, compleet met Buddha, krijgt een zen uitstraling door de simpele geometrische vorm verzonken in het gras.

3. Dit huis in Itu, Brazilië ligt op een uur rijden van São Paulo vandaan. Het is ontworpen voor een jong gezin, door Studio Arthur Casas. De zwembadmuur wordt aan één zijde gevormd door grote ruwe stenen, waardoor het doet denken aan een rivierbedding wat weer voor een natuurlijk effect zorgt.

4. Dit privéhuis is ontworpen en wordt bewoond door Steven Holl Architects in Seoul, Korea. De drie paviljoenen worden aan elkaar gekoppeld met glazen galerijen en worden omringd door het prachtige zwembad. Wanneer de bezoeker het middelste paviljoen bezoekt komt hij of zij tot schouderhoogte onder water te staan.

5. Strakke geometrische vormen zijn het statement voor deze moderne villa met zwembad met uitzicht op de oceaan. Ontworpen door ANDO Corporation.

6. Het rechthoekige zwembad van het DB House, ontworpen door Avignon Clouet Architectes, is gelegen in het hart van de binnenplaats. De randen van het zwembad zijn gelijkgetrokken met de glazen wanden die de binnenplaats aan vier kanten ommuren. Om het zwembad te kunnen bereiken moeten de glazen schuifdeuren geopend worden.

7. 4D Arquitectura bouwde deze gelikte houten woning in Brazilië, het Haack House genaamd. Door de verschillende getinte groene mozaïek tegeltjes is het zwembad zeer uitnodigend.

8. Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects, ook wel bekend als SAOTA, ontwierp dit strandhuis met 6 slaapkamers in Zuid-Afrika. Het zwembad is langwerpig en strak en loopt langs de gehele lengte van het huis. Aan één kant hangend over de tuin en met een prachtig uitzicht over de zee.

9. Het Spa House ontworpen door Metropolis Design staat in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het zwembad heeft in het midden een vlonder om op te zonnen. Onder de vlonder loopt de villa door en kun je via langwerpige ramen onder water het zwembad inkijken.

10. Studio William Hefner ontwierp dit huis met zwembad in Brentwood, USA. De gladde plavuizen die om het zwembad heen zijn aangebracht zorgen ervoor dat het huis in de spotlights staat.

design-milk.com

Reageer op artikel:
10 moderne zwembaden waarvan je hart een sprongetje maakt
Sluiten