Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 6 sep 2018

De 10 leukste en meest inspirerende tiny houses op Instagram

Dat we gefascineerd zijn door de Tiny House beweging is allang geen geheim meer. Een tiny house is vaak niet meer dan een paar vierkante meter, wat betekent dat je enorm efficient met ruimte om moet gaan. En dat ziet er vaak prachtig uit! Dit zijn de 10 leukste en meest inspirerende tiny houses op Instagram.

Heel stiekem zouden we zelf ook wel in een tiny house willen wonen, maar dan wel als het eruit ziet als één deze prachtige stekjes.

Chique en eclectisch

Het (bijzet)tafeltje ziet er niet direct uit als het meest handige meubelstuk voor in een tiny house. Toch is het tafeltje multifunctioneel, je kan ‘m namelijk ook als bankje gebruiken! De stoel die ernaast staat, blendt mooi weg met de vloer én je klapt ‘m zo in. Het tiny house staat in Chicago, een stukje te ver weg voor ons.

Industriële country loft

Deze mini bungalow maakt ultiem gebruik van het hoge plafond. In het puntdak is een mooie fide gebouwd en precies vanaf de fide is de hele muur van glas zodat het niet voelt alsof je op een donkere zolderkamer zit.

De woonkamer is heel simpel, maar wel gezellig. Het bevat slechts een bank, vloerkleed en een tafel. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig: lang leve minimalisme!

Marrokaans geïnspireerd

Bij dit mini-Marrokaanse huis zwijmelen we even helemaal weg. In verhouding met de woonkamer is de bank mega groot, maar door alle tapijten en doeken, maakt dat het juist extra sfeervol. De stoffen nodigen uit om heerlijk in weg te zakken. Een leren bank had een heel ander gevoel gecreëerd. Slim gekozen dus!

En ook in dit tiny house is voor een loft gekozen. De balken aan het plafond, de balustrade én de houten trap zijn allemaal wit geschilderd en geven zo een mooie rustige sfeer.

Dit vind je vast ook leuk: Fan van Tiny Houses? Dan vind je een Tiny Forest ook fantastisch

Kleurrijk tiny house

Wie zegt dat je de inrichting van een tiny house het beste simpel kan houden? Het is een wat gewaagde keuze, maar deze zolder van een tiny house bewijst dat veel kleur zeker kan. En hoe! Een felgekleurde hangmat tegen een vrolijk gekleurde muur met houten kastjes. Het geeft een echte bohemian vibe.

Eigentijds gezellig

Aan dit tiny house is in eerste instantie helemaal niet te zien dat het piepklein is. Vaak worden tiny houses toch net wat simpeler en minimalistischer ingericht. Maar niet in dit huis: de muren zijn prachtig betegeld, in de keuken pronkt een industriële stellingkast met een plantenpot er bovenop.

Ook het houten keukenblad en de houten balken aan het plafond geven een wat donkerdere en gezellige sfeer.

Tiny house vol planten

Een groen tiny house: je kan het op allerlei manieren interpreteren. Je bent zelfvoorzienend of je richt je huis gewoon groen in. Met planten of verf? In dit huis is er gekozen om één hele muur te behangen met planten. De muur loopt wel om een doorgang heen, zodat deze hoek van de kamer tóch veel licht uitstraalt.

Rustiek en minimalistisch

Dit tiny house bewijst dat je écht alles kan omtoveren naar je eigen smaak. Met een wit gelakte houten vloer, een ruwe stenen muur en een kachel is dit huisje helemaal knus en winterproof. Het schapenvel op de grond en de donkere, industriële tinten maken dat gevoel helemaal af. Is het af winter?!

Wonen in een treinwagon

Ja, je leest het goed: de bewoners van dit huis wonen in een omgebouwde trein wagon. Eén van de wagons is losgehaald en verplaatst. Een wagon is lang en redelijk breed als je er alle passagiersstoelen uithaalt. Deze houten keuken heeft een ouderwetse vibe, maar door de kleuren van het hout en de gezellige kleedjes, heeft dit tiny house écht gipsy gevoel.

Het ultieme droom tiny house

Dit tiny house is om helemaal bij weg te zwijmelen. Dat doen we dan ook graag. Er is hier enorm slim met ruimte omgegaan en dat is natuurlijk een echte must als je in een tiny house woont. Door het hoge plafond, kan je redelijk simpel een tweede verdieping creëren. Door twee lofts te maken zorg je ervoor dat er toch nog veel licht inval is: op de extra verdieping én op de begane grond.

Als dan alles (de muren, ladders, balustrades, plafond én ladders) in het huis dan ook nog eens van hout gemaakt is, krijg je de knusse sfeer van dit tiny house!

Garage deuren

Dit is misschien wel het kleinste tiny house van onze favorieten. Het is hoogstwaarschijnlijk maar een paar vierkante meter groot, maar door de glazen garagedeuren voelt dat helemaal niet zo. Omdat je je in het groen begeeft voelt het net alsof je ín het park zit. Wel zo slim om bij zo’n klein huisje voor rolgordijnen te kiezen!

Het bed bereik je via een ladder en je moet goed oppassen dat je je hoofd niet stoot, maar hé: dan woon je wel in dit prachtige kleine tiny house middenin de natuur dat alles heeft. Wat wil je nog meer?

Meer lezen over tiny houses?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 10 leukste en meest inspirerende tiny houses op Instagram
Sluiten