Roomed

🔍
Van oude koekfabriek naar waanzinnige loftArchitectuur

Van oude koekfabriek naar waanzinnige loft

In Westloop, een buurt in Chicago, staat de oude Nabisco koekfabriek. Jarenlang werden hier de lekkerste koekjes gebakken, maar in 1995 is het verbouwd tot 180 one of a kind appartementen. Het koppel dat hier woont heeft een paar jaar geleden een van de lofts gekocht en er flink aan verbouwd. Ook al worden er in deze fabriek geen Oreo’s meer gebakken, we kunnen toch nog héél verlekkerd naar deze foto’s kijken!

De fabriek had alles waar het stel naar zocht: een open en lichte ruimte, uniek design, geschiedenis en karakter. Voor de renovatie hebben ze samen met een architect bekeken wat ze wilden behouden, maar ook wat er nog veranderd moest worden. De basis bleef hetzelfde maar de keuken en badkamers werden wel grondig aangepakt.

Fabriek Roomed

Wonen in een oude koekjesfabriek

koekfabriek Roomed

De loft heeft twee verdiepingen met een totale oppervlakte van ruim 300 m2. Niet verkeerd voor een koppel van middelbare leeftijd waarvan de kinderen al uit huis zijn. Verder telt de loft twee slaapkamers, drie badkamers én een dakterras. In de woonkamer en vanuit de slaapkamer op de tweede verdieping zijn de authentieke elementen van de fabriek nog goed te zien. De hoge muren bevatten nog alle stalen beugels en plakkaten uit de oude fabriek.

Fabriek Roomed Fabriek Roomed Fabriek Roomed

Tegen de hoge muren staan op maat gemaakte kasten. De gitaarcollectie hangt prominent aan de muur.

>> Muziekinstrumenten als decoratie in huis

Fabriek Roomed Fabriek Roomed Fabriek Roomed

De keuken is grondig verbouwd. De hele ruimte is gestript en muren zijn weggehakt zodat er meer plaats vrijkwam voor de op maat gemaakte keuken. De eettafel is gemaakt van een bowlingbaan!

koekfabriek Roomed koekfabriek Roomed

Vanuit de tweede verdieping heb je niet alleen een fijn uitzicht over de straat maar ook over het hele appartement! De slaapkamers hebben geen hoge muren rondom, waardoor het echt een loft blijft met een heel open uitstraling.

koekfabriek Roomed koekfabriek Roomed

Binnenkijken in de mooiste lofts.. kun je er net als wij geen genoeg van krijgen?

Fotografie: nicholasjamesphoto.com

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up