Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsEvent

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Aangezien Hemelvaart en Bevrijdingsdag dit jaar samenvallen, begint het weekend voor velen deze week als op donderdag. Grote kans dat je voor het lange weekend een aantal leuke plannen wilt maken. Dus pak je agenda er maar bij en noteer!

Wat: Bevrijdingsdag
Waar: Heel Nederland
Wanneer: Donderdag 5 mei
Waarom: We hoeven je hopelijk niet uit te leggen waarom we deze dag vieren. We kunnen ons echter wél voorstellen dat je nog niet helemaal weet waar je deze dag de vrijheid gaat vieren. Een overzicht van alle officiële (gratis) festivals vind je hier, maar daarnaast zijn er verspreid door het land uiteraard ook nog andere culturele festivals om de vrijheid te vieren. Een aanrader is bijvoorbeeld Vrijland op IJburg of de vrijheidspicknick Hemeltjelief bij het Noorderlicht. Maar wist je dat deze dag ook een tijdelijke brug wordt aangelegd die Amsterdam-Noord verbindt met de rest van de stad? Dit is ter herinnering aan de oorlogstijd in Amsterdam en er zullen verschillende concerten plaatsvinden in Noord bij EYE en de Tolhuistuin.

weekendtips

Wat: Amsterdamse School Monument: de Dageraad
Waar: Burgemeester Tellegenstraat, Amsterdam
Wanneer: Zondag 8 mei
Waarom: Bouwstijl de Amsterdamse School bestaat 100 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. Elke maand gooit een monumentaal gebouw in de Amsterdamse School haar deuren open voor het publiek. Deze zondag is het de Dageraad, die haar deuren opent. Je kunt hier van 12:00 tot 17:00 uur binnenlopen om het gebouw van binnen te bekijken en omdat het moederdag is, krijgen alle mama’s een gratis kopje thee of koffie met een surprise.

Making a mess while preparing the #MiniMarkt! 🎀

A photo posted by Lisa Manuels // Elle Aime (@shopelleaime) on

Wat: Mini Markt
Waar: Elle Aime, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 7 mei
Waarom: In de winkel/workshopruimte van Elle Aime staat deze zaterdag een mini markt. Tussen het nieuwste werk van acht ontwerpers kun je de leukste cadeautjes ontdekken en krijg je de kans om de maker van de producten te spreken en zo het verhaal achter de designs te horen. Je vindt hier onder andere illustraties, kunst, keramiek, kussens en sieraden. Er is taart en je mag – uiteraard – gratis naar binnen. De markt begint om 10:00 uur en sluit om 18:00 uur.

dalias-roomed

Wat: Las Dalias
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 5 t/m 8 mei
Waarom: Las Dalias brengt Ibiza naar Amsterdam. Deze hippiemarkt staat vol met lifestyle producten, kleding, kunst, decoraties en items voor in huis. En dat allemaal in een bohemian sfeertje natuurlijk, want: Ibiza. Toegang kost 9 euro en kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

ijhallen

Wat: IJ-hallen
Waar: NDSM-werf, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 7 & zondag 8 mei
Waarom: Wij zijn voorstander van duurzame initiatieven en een markt als de IJ-hallen is iets waar wij dan ook blij van worden. Je spullen een tweede leven geven is daarnaast niet alleen goed voor de wereld, maar je maakt er ook een ander heel blij mee. Grote kans dat je als bezoeker hier de leukste en meest unieke items tegenkomt voor een klein prijsje. Van kleding en rolschaatsen tot bokshandschoenen en spullen voor in huis; misschien tik je hier zelfs wel een gave racefiets op de kop!

Kun jij dit lijstje met weekendtips aanvullen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up