Roomed

🔍
Ronan en Erwan Bouroullec tonen 15 jaar aan inspirerend werk in ParijsKunst

Ronan en Erwan Bouroullec tonen 15 jaar aan inspirerend werk in Parijs

Ronan en Erwan Bouroullec tonen vijftien jaar aan werk in het Les Arts Décoratifs museum in Parijs. De show heet Momentané, en blikt terug op de carrière van de Bouroullec broers tot nu toe. De expositie bestaat uit verschillende meubelstukken, verlichting, ruimtelijk ontwerp, tekeningen, video’s en foto’s van het werk dat Ronan en Erwan ontwikkelden voor diverse grote merken. De grootste ruimte uit de expositie wordt grotendeels in beslag genomen door een twaalf meter hoge textielinstallatie en een serie scheidingswanden.

Roomed_Bourroullec_02

Tijdens de expositie kun je onder andere genieten van de schoonheid van onder andere het Losanges tapijt voor Nanimarquina, het Assemblages meubilair voor Galerie Kreo dat op podia uitgestald staat dat is betegeld met de Pico tegels die de broers ontwierpen voor Mutina. In zes grote nissen staat werk gepresenteerd voor binnen, zoals de Alcove Sofa voor Vitra en kastensysteem Cloud voor Cappellini maar ook verschillende tekeningen en foto’s van de hand van de broers. De expositie is nog te zien tot 1 september 2013 in het Les Arts Décoratifs Museum, 107 Rue de Rivoli in Parijs.

Roomed_Bourroullec_05

THE ARTS DÉCORATIFS MUSEUMS
107 rue de Rivoli
75001
Paris

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m zondag 11.00 – 18.00
Donderdag geopend tot 21.00 (geldt alleen voor tijdelijke exposities)

Roomed_Bourroullec_06 Roomed_Bourroullec_10 Roomed_Bourroullec_07 Roomed_Bourroullec_08 Roomed_Bourroullec_03 Roomed_Bourroullec_09 Roomed_Bourroullec_04 Roomed_Bourroullec_11 Roomed_Bourroullec_01

Beelden van de opbouw van de expositie.

Roomed_Bourroullec_12 Roomed_Bourroullec_13 Roomed_Bourroullec_14 Roomed_Bourroullec_15
 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up