Roomed

🔍
Minimalistisch MarrakeshWinkel

Minimalistisch Marrakesh

Marrakesh, de stad van 1001 nachten – boordevol levendige kleuren, exotische aroma’s en bruisende marktjes. Maar wie had gedacht dat diezelfde nachten ook zo rustgevend konden zijn? Deze prachtige woonaccessoires van de Nederlandse webshop El Ramlah Hamra (‘Het rode zand’) brengen een vleugje minimalistisch Marrakesh in je huis.

roomed-interieurmarok

Eigenaren Melanie en Salahdin el Haddad ontwerpen veel van de producten zelf en geven een eigentijdse twist aan de Marokkaanse stijl. De klassiekers laten ze echter onberoerd. Zo vind je in hun webshop vintage Beni Ouarain kleden en koperen Hamamschalen, die oorspronkelijk gebruikt werden in een hamam (Turks badhuis). Men schept er water mee uit de marmeren wastafels en giet dat vervolgens over zich heen.

roomed-interieurmarok1

Het tweetal werkt niet met tussenhandelaren waardoor ze zelf direct contact hebben met de handelaren. Veel van de producten worden met de hand gemaakt, zo ook de Marokkaanse lampen. Een vakkundig en precies werkje, maar met een prachtig authentiek resultaat. Wij kunnen niet wachten om er een in onze gang te hangen.

roomed-interieurmarok6
roomed-interieurmarok4
 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up