Roomed

🔍
Met dit ontwerp wordt een plastic fles opeens een stijlvolle vaasDesign

Met dit ontwerp wordt een plastic fles opeens een stijlvolle vaas

Wanneer in een nieuw ontwerp duurzaamheid en goed design samenkomen, worden wij meteen enthousiast. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel – vooral wanneer een ontwerp het overschot aan plastic aanpakt! Designer Libero Rutilo ontwierp prachtige omhulsels voor plastic flessen, waarmee je een PET-fles van een halve liter in één handomdraai omtovert tot stijlvolle vaas.

Benieuwd naar meer toffe, duurzame projecten? Bekijk dan ook eens deze kleurige hutten van gerecycled plastic op het strand van Singapore of deze bijzondere wasmachine-fiets.

stijlvolle vaas
stijlvolle vaas

De omhulsels maakt Libero met behulp van een 3D-printer en ook hiervoor gebruikt hij gerecycled plastic. Je zet de PET-fles met water gewoon op tafel of op een dressoir, en je schuift het nieuwe ontwerp er zo overheen. De serie heeft vier verschillende uitvoeringen: de Lace Vase heeft een mooi kanten design, de Spider Vase is geïnspireerd op een spinnenweb, de Sineous Vase heeft een mooi vloeiend en abstract patroon en de naam van de Knitted Vase zegt het al, een vaas met een gebreid patroon.

stijlvolle vaas stijlvolle vaas stijlvolle vaas

De stijlvolle vaas ziet er vooral prachtig uit met een enkele bloem of blad erin, zoals de tulp of een Monstera blad.

Fotografie: claudiomorelli.it

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up