Achter deze Londense voorgevel schuilt een te gekke glazen aanbouw

Wat doe je als je in een typisch Londens huis woont, dat je niet wilt verlaten, maar wel wat meer ruimte wilt? Dan schakel je Fraher Architects in om een mooi plan te maken. Fraher ontwierp een te gekke glazen aanbouw voor het rijtjeshuis uit de 19e eeuw. Hierdoor hebben de eigenaren, twee houtbewerkers, nu een veel grotere eetkamer en koken ze voortaan in een wel héél fijne keuken!

Niet alleen de glazen aanbouw is super, maar ook de rest van het interieur ziet er prachtig uit. Hun liefde voor hout is goed te zien, maar wel op een subtiele manier. Kijk je even mee?

De vorm van het huis is voor Nederlandse begrippen vrij bijzonder, maar in Engeland is dit een veel voorkomende bouwstijl. Zo zagen we zo’n ‘uitgevouwen’ achtergevel ook hier.

De originele kamer aan de rechterkant van het huis is nu door een glazen aanbouw verbonden met de stenen muur aan de linkerkant. De aanbouw heeft net als het gehele huis ook een schuin dak gekregen. Op die manier zorgden de ontwerpers voor eenheid in het design, maar dan wel met een moderne twist.

De keuken bevindt zich nu in het stenen gedeelte aan de achterkant van het huis en de eettafel staat in de aanbouw. Hierdoor hebben de eigenaren wel het idee van een open keuken, maar is de ruimte toch afgeschermd van de woonkamer

>> 7x zó creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

Nu lijkt het ons al heerlijk om te dineren onder zo’n glazen aanbouw, met zicht op de sterrenhemel. Maar, je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Deze eetkamer is namelijk compleet van glas!

www.dezeen.com