Roomed

🔍
Kunstenaar JR installeert indrukwekkend kunstwerk voor de Olympische SpelenKunst

Kunstenaar JR installeert indrukwekkend kunstwerk voor de Olympische Spelen

Eerder al schreven we over de Franse kunstenaar JR, die onlangs het Louvre ‘verstopte’ achter een kunstwerk. Dit kunstwerk was tot en met juni te bekijken, maar daarna pakte hij linea recta het vliegtuig naar Rio de Janeiro. Om te vieren dat de Olympische Spelen bijna van start gaan maakte hij op twee verschillende plekken immense kunstwerken van topsporters in actie.

JR-high-jump-flying-rio-de-janeiro-brazil-art-installation
Bron: JR

Het eerste kunstwerk is geplaatst op een groot appartementencomplex in het centrum van Rio. Op zijn Instagram lezen we dat dit kunstwerk is gebaseerd op Mohamed Younes Idriss, een 27-jarige atleet die zich helaas niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op deze manier is hij er toch een beetje bij!

My first flying piece … Almost done installing some new artworks with a complete new technique ! Working on it since almost a year … More images and stories to come !! [email protected] @malubarretto @guillaumelefrancois @emile @marc @vikmuniz @guillaumecagniard @natachalangmantil @alabaz @takao5020 @fergusonag @luigerman @julianaluna and all the team who worked on this !!! #ioprio2016 #Rio

A photo posted by JR (@jr) on

Het tweede kunstwerk is net als het eerste ook gebouwd door middel van stellages, waarop een immense print is bevestigd. Door te gekke dieptewerking lijkt het net of de zwemster een duik neemt in de zee bij Barra.

MEER KUNST?
Dit boek staat vol met bijzondere kunstwerken, gespot op Burning Man. Wil je graag het Rijksmuseum bezoeken? Dat kan nu ook zonder dat je je luie stoel hoeft te verlaten: via Google!

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up