Roomed

🔍
Inspiratieboost: een barcart met planten in plaats van drankTuin

Inspiratieboost: een barcart met planten in plaats van drank

In het kader van ‘stoptober’ – deze maand stopt een grote groep massaal met roken en drinken – zetten wij de barcart vol met onze favoriete sfeermakers voor thuis. Dat zijn dus geen flessen wijn of karaffen whiskey, maar – surprise, surprise – planten! Zo houd je die stop-maand gegarandeerd langer vol en geef je je interieur ook meteen een gezonde, groene boost.

Gezond ja, want planten zuiveren de lucht en sommige planten hebben zelfs een bijzondere werking.

c9cd66ad2a1c84503079c2f8560a7a66 barcart
Bron: Anny &
green-plants-grouped-together
Bron: Ikea

Barcarts worden ook wel theewagens genoemd en als je Marktplaats even afstruint, dan kom je er zo een heleboel tegen. Van mooie Art Deco carts van brons en glas tot houten exemplaren en zelfs gave varianten in bamboe!

Je kunt er ook zelf een maken. Check daarvoor deze hack.

roomed-barcarts-planten 674c7d2caa0839d80c1a9cfd45f88843 cactus-drink-cart-with-terranium

Richt je barcart in met een fijne mix van planten in verschillende terracotta potten. Zet tussen de planten ook andere items, zoals mooie vazen, een gave gieter, plantenspuit of een gekke vondsten van een reis, die je eerder maakte. Ook leuk: gebruik het wagentje deels als rek voor je boeken of platen verzameling.

the-makerista-bar-cart-gold-indoor-plants-pumpkins-682x1024 olohuone_1_pieni olohuone_pieni
150528-jli-blog-barcarts-image-9

Last, but not least.. de combinatie: zet tussen die karaffen en drankflessen een paar kruidenplanten en een schaal citroenen. Zo kun je met je eigen barcart kruidentuintje de beste cocktails mixen als stoptober over is of als je deze stop-maand even overslaat..

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up