Inspiratieboost: 12x de mooiste industriële eettafels

Net als alle andere meubels heeft ook de eettafel invloed op de sfeer en uitstraling van je huis. Het is daarom belangrijk om eerst goed te bedenken wat voor look je wilt en daarna kun je daar de juiste tafel bij zoeken. In dit artikel willen wij je inspireren met de mooiste industriële eettafels. Daarvoor hoef je dus niet in een stoere loft te wonen met een rauwe inrichting. Nee, we willen juist óók laten zien dat het contrast tussen stoere en elegante materialen heel gaaf kan zijn.

Wil je zelf aan de slag en zo’n stoere tafel maken? In deze DIY leggen we je stap voor stap uit hoe je een eikenhouten tafel met een stalen frame maakt.

Naast de veelgebruikte rechthoekige tafel kun je natuurlijk ook voor een ronde tafel gaan! Deze straalt direct gezelligheid uit en ronde vormen roepen (volgens onderzoek) positievere reacties op. Lees ook ons artikel over de mooiste ronde tafels.

Bron: Decoholic

Bron: Picslovin

Deze tafel met een stevig houten onderstel past ook perfect bij de industriële stijl. Als je bijvoorbeeld leren stoelen en een zwarte lamp toevoegt, krijg je echt de industriële uitstraling. Wil je het toch een tandje minder? Kies dan voor witte stoelen en een lichte lamp!

Bron: Airows

Bron: Airows

Het robuuste onderstel van deze tafel is gemaakt van steigerbuizen. Zo’n tafel zagen we ook in het huis van Anna. Check onderstaande video om te zien hoe zij de tafel combineert in haar interieur.