Veel leer, bakstenen muren en beton: deze industriële loft heeft het allemaal

Na jaren in Londen te hebben gewoond en gewerkt, besloten architect Dimitar Karanikolov en interieur ontwerper Veneta Nikolova om terug te keren naar hun geboortestad naar Sofia in Bulgarije. Zij vonden daar een relatief klein appartement en toverden het in twee jaar om tot een gave industriële loft om in te wonen.

Het appartement was voorheen een grote open ruimte, maar in bepaalde delen van het huis wilde het koppel wel iets meer privacy. De grote betonnen kubus middenin de loft geeft die privacy en verbergt de badkamer. De loft heeft een fijne stadse uitstraling. De inspiratie hiervoor deden ze natuurlijk op in Londen!

roomed-huis-sofia543

roomed-huis-sofia321

roomed-huis-sofia555

De loft heeft een industrieel interieur met bakstenen muren, veel hout, beton en staal. Kortom, alle elementen voor een industriële look zijn aanwezig!

roomed-huis-sofia6

roomed-huis-sofia5

roomed-huis-sofia4

roomed-huis-sofia3

roomed-huis-sofia1111

roomed-huis-sofia432q

Bijzonder is ook de boogvormige constructie van het dak en de ramen, waardoor veel licht de ruimte binnenstroomt.

roomed-huis-sofia13

roomed-huis-sofia11

roomed-huis-sofia22

roomed-huis-sofia12

roomed-huis-sofia2

Een gave zwevende trap leidt naar het slaapgedeelte: deze loft zit werkelijk vol inspirerende ideeën en verrassingen. Let allereerst op de kastdeuren met leren bekleding geïnspireerd op ouderwetse hutkoffers en het bed op pallets (DIY).

roomed-loft-zolderkamer1

roomed-loft-zolderkamer

Dacht je dat er achter de kastdeuren een garderobe schuilt? Welnee.. hier vind je een ligbad dat ligt verzonken ín de vloer! Zo cool.

roomed-huis-sofia3333

roomed-huis-sofia2222

Wil je net zo’n industriële keuken? In dit artikel vind je een heleboel inspiratie.

roomed-huis-sofia1

roomed-loft-zolderkamer2

decoholic.org