Inspiratieboost: een vleugje groen in de keuken

Denk jij bij een keuken aan wit, zwart en houttinten? Think again! Laat je inspireren door die koriander in de curry, de lente-ui in de salade en de broccoli naast de aardappeltjes; ga voor een vleugje groen in de keuken.

Van een zachte groene pasteltint op de keukenkastjes tot een weelderige jungle. Wij inspireren je met de mooiste keukens.

groen in de keuken

Bron: Houzz

donkergroene keuken

Waar pastelgroen een lieflijke uitstraling heeft, geeft een donkergroene kleur je keuken een chique boost. Zoals je ziet, combineren deze tinten mooi met wit, marmer en goud.

groene keuken

Bron: Modelho

halfgroene muur

Wil je jouw keukenkastjes liever neutraal houden? Dan kun je natuurlijk ook de muur een likje groen geven. Versterk de kleur met enkele planten. Op het aanrecht is een optie (samen met wat kruiden), maar als je liever zo veel mogelijk ruimte overhoudt voor jouw kook- en snijkunsten, dan kun je ze natuurlijk ook ophangen.

>> tip: half geschilderde muren is alles behalve half werk!

Groen detail

Voor subtieler groen, kun je ook één detail in de keuken een kleur geven.

groengrijs

Maak je toch liever een groot gebaar? Neem dan de rest van het interieur mee! Verf bijvoorbeeld de muur dezelfde kleur als de keukenkastjes. Om het niet te bont te maken, kun je het beste kiezen voor een zachte tint – zoals deze groengrijze kleur.

MEER KEUKENINSPIRATIE