Roomed

🔍
Deze futuristische camping in de woestijn bestaat uit mini-vakantiehuisjesDesign

Deze futuristische camping in de woestijn bestaat uit mini-vakantiehuisjes

Alhoewel wij ‘gewoon’ kamperen ook al heel leuk vinden, zijn we ook fan van alle nieuwe varianten die tegenwoordig de revue passeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van champing, waarbij je kampeert ín een kerk. En de durfals onder ons kunnen zelfs kamperen in de lucht, in een tent die hoog in de boom hangt. Maar ook de ontwerpen van Andrea Zittel kunnen we toevoegen aan dit rijtje. Zij ontwierp mini-vakantiehuisjes waar enkel een bed in past en haar inspiratie voor deze camping is best een beetje bijzonder!

Andrea plaatste een groep van deze kleine optrekjes in de Mojave woestijn in Zuid-Californië. De vakantiehuisjes zijn volgens haar perfect voor artiesten, schrijvers, ‘denkers’ en vakantiegangers die de drukke stad even willen ontvluchten.

camping

Andrea werd geïnspireerd door experimenten van NASA. Zij voerden tests uit met de apparatuur om later mee te vliegen naar Mars. Andrea wilde van de woestijn een ‘out of this world‘ camping maken. De omgeving had ze natuurlijk al mee, want de Mojave woestijn lijkt behoorlijk op de rode landschappen op Mars. De vakantiehuisjes zelf hebben ook een futuristische look.

camping

Nu horen we je denken:’hoe kun je nou kamperen in een gebied waar verder niets is?’ Maar aan alles is gedacht. In het gebied is namelijk ook een plek gecreëerd waar de vakantiegangers kunnen koken, douchen en socializen.

camping

Benieuwd naar meer vakantieoptrekjes? Deze ontwerpster bouwde een eigen vakantiehuisje op wielen, zodat ze overal kan kamperen. Ben je op zoek naar wat meer luxe? Dan ben je bij het Juvet hotel in Noorwegen aan het juiste adres. Wát een uitzicht!

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up