Roomed

🔍
Een klein beetje Amsterdam in New YorkKunst

Een klein beetje Amsterdam in New York

In de zeventiende eeuw was er een klein plekje aan de oostkust van de VS dat Nieuw-Amsterdam heette. Later groeide deze nederzetting uit tot wat nu New York is. Je begrijpt wel dat de verbintenis van Amsterdam met the Big Apple altijd gebleven is en zo af en toe worden we daar weer aan herinnerd. Zo is nu ook het geval. Net als Amsterdam heeft New York nu ook drie grote kruisen. Niet als wapen, maar wel als kunstwerk in het hart van de stad. De kruisen zijn grote ligbedden en voorbijgangers kunnen hier dus even gaan liggen om bij te komen of te kijken naar de altijd drukke straten van NYC.

New York is een stad waar je als kunstliefhebber altijd terecht kunt. De stad kent veel hoogwaardige musea en openlucht tentoonstelling. Zo lieten we eerder al een vrolijk gekleurd glas-in-lood huisje nabij de Brooklyn Bridge zien en spotten we onlangs nog het oor van Vincent van Gogh in Manhattan!

roomed-kruis-6 roomed-kruis-5 roomed-kruis-4

De kruisen zijn elk geschikt voor vier personen. Je kunt namelijk liggen in de benen van de ‘x’. Het project is bedacht door architect J. Mayer H. in samenwerking met times square arts, een organisatie die opvallende en herkenbare kunst in de stad aanmoedigt. De kruisvorm is geïnspireerd op Times Square en dat is dan ook waar je dit kunstwerk kunt vinden.

roomed-kruis-3 roomed-kruis-2

De kruisen staan precies op een rijtje waardoor ze drie kusjes vormen. Het project wordt dan ook wel XXX times square with love genoemd. Elke dag worden meer dan 17.000 duizend foto’s gepost op Instagram van Times Square, maar met dit project wil de architect laten zien dat je ook eens vanuit een ander oogpunt de stad kunt bekijken. Hij wil dan ook graag dat mensen die in de kruizen liggen foto’s en selfies maken zodat ze de “kusjes” kunnen sturen naar familie en vrienden.

New York
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up