Roomed

🔍
Dit boek moet je dus wél beoordelen op de coverBoek

Dit boek moet je dus wél beoordelen op de cover

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Er is een gezegde dat luidt ‘Never judge a book by its cover’. Bij MENDO zijn we het daar maar ten dele mee eens. Want hoe oppervlakkig het ook mag klinken: het oog wil ook wat. En aangezien die boeken in je interieur belanden is het toch ook wel belangrijk dat het een beetje ‘smoelt’.

mendo_book_politics_money_people_03 mendo_book_politics_money_people_08 mendo_book_politics_money_people_co

Daar waren de makers van Money People Politics – uitgeverij teNeues – het mee eens. Zij kwamen met deze cover, die maar liefst drie beelden bevat. Via een speciale druk zie je wanneer je langs het boek loopt de drie portretten in elkaar overgaan. En dat is best spectaculair. De techniek is niet nieuw – we zagen ‘m eerder in het boek over David Bowie – maar de manier waarop deze portretten van George Clooney naar Bill Clinton morphen is wel wonderbaarlijk. Laten we het zo zeggen: nooit eerder zagen we zo veel mensen langs MENDO lopen en vervolgens weer teruglopen.

mendo_book_politics_money_people_07
mendo_book_politics_money_people_01 mendo_book_politics_money_people_04 mendo_book_politics_money_people_05

De binnenkant van het boek bevat portretten van invloedrijke, controversiële figuren uit de politiek, sport, cultuur en wetenschap en is de moeite waard. Maar die cover…. wow.

boek mendo_book_politics_money_people_10 mendo_book_politics_money_people_06

Money People Politics is te koop bij MENDO in de winkel en online.

MEER BOEKEN
Onlangs bracht MENDO dit fantastische boek van Carli Hermes uit en heb je het boek van modefotograaf Peter Lindbergh al gezien?

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up