Roomed

🔍
Deze kleurrijke zandbak is zonder twijfel het beste interactieve kunstwerk ooit!Kunst

Deze kleurrijke zandbak is zonder twijfel het beste interactieve kunstwerk ooit!

Aslof je in een kleurrijke droomwereld bent beland: zo ziet dit project van de Poolse kunstenaar Adam Kalinowski eruit. Tussen de hoge appartementencomplexen maakte Kalinowski een ovale zandbak met verschillende losse vakken. Deze vakken vulde hij met zand in alle kleuren van de regenboog. En het allerbeste: je mag er doorheen banjeren en hoeft niet bang te zijn om zand te morsen, want dat is juist de bedoeling!

De kleurrijke zandbak staat op het Arabische eiland The Pearl-Qatar. Het project heet ‘The Dream City’; een naam die wat ons betreft perfect bij dit kunstwerk past.

Roomed-the-dream-city
Roomed-the-dream-city-qatar
Roomed-detail-zand

In eerste instantie was het kleurrijke kunstwerk een strak geheel waarin elke kleur een eigen vak had, maar naarmate meer mensen erdoorheen lopen mixt het zand natuurlijk. Dat is ook precies het idee van Kalinowski: doordat de verschillende kleuren mengen, wordt het geheel niet meer zoals het was, maar ontstaat er een heel nieuw kunstwerk.

We hebben het vaak niet door, maar onze wereld ziet er sowieso heel kleurrijk uit. Bekijk deze gave fotoserie maar eens.

Roomed-spelen-met-zand
kunstwerk
Roomed-zandbak-kunstwerk

Heerlijk, zo’n gekleurde droomwereld. We krijgen spontaan zin in meer kleur in huis! Wij laten je op negen simpele manieren zien hoe je heel subtiel een touch of colour aan je interieur geeft.

Roomed-color-blocking

Durf jij het aan om in huis aan de slag te gaan met colorblocking? Lees in dit artikel hoe je een ruimte flair geeft met felle kleurencombinaties.

Roomed-zandbak-kunstwerk
 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up