Roomed

🔍
Deze hangstoelen nemen graag een hapje van je bilZitten

Deze hangstoelen nemen graag een hapje van je bil

De Zuid-Afrikaanse ontwerper Porky Hefer maakte wel heel bijzondere hangstoelen. Terwijl stoelen normaal gesproken bedoeld zijn om even rustig in te chillen, wekken deze exemplaren net een wat andere indruk. De stoelen zijn geïnspireerd op grote zeedieren die maar al te graag een hapje uit je bil willen nemen!

De stoelen zijn onderdeel van de Monstera Deliciosa collectie en Porky Hefer showt ze momenteel in Miami tijdens de Design Week die van 1 t/m 6 december plaatsvindt dit jaar.

hangstoelen
Porky-Hefer_Fiona-Blackfish_Southern-Guild-Design-Miami_dezeen_936_1

Hefer maakte verschillende hangstoelen, waaronder een orka, zwaardvis en onderstaande kogelvis. De orka is gemaakt van onder andere leer en de kogelvis van riet.

Porky-Hefer_Fiona-Blackfish_Monstera-Deliciosa_killer-whale_chair_Design-Miami-2015_dezeen_936_21 Porky-Hefer_Fiona-Blackfish_Monstera-Deliciosa_killer-whale_chair_Design-Miami-2015_dezeen_936_20

Met de stoelen wil Hefer mensen aan het denken zetten over de natuur en vooral de fragiliteit van de natuur. Hij koos juist voor bepaalde diersoorten om aandacht te vragen voor deze zeedieren die langzaam uitsterven.

Porky-Hefer_Fiona-Blackfish_Monstera-Deliciosa_killer-whale_chair_Design-Miami-2015_dezeen_936_10

Het is niet de eerste keer dat ontwerpers zich laten inspireren door de zee. Zo maakte een man eerder een haaienbedje voor zijn neefje van twee maanden, wat misschien wel een tikkeltje té griezelig is voor een baby. En ook Philip Colbert maakte een stoel, geïnspireerd op Jaws.

Leuk, die gekke hangstoelen maar wil jij toch liever in een cosy exemplaar hangen? In dit artikel zetten we acht hangende stoelen op een rijtje.

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up