Roomed

🔍
Dankzij Daan Roosegaarde zit je nu op Schiphol al met je hoofd in de wolkenKunst

Dankzij Daan Roosegaarde zit je nu op Schiphol al met je hoofd in de wolken

Als je vanaf Schiphol naar je vakantiebestemming vliegt, begint het vakantiegevoel vaak al op de airport. Het verzamelen van je leesvoer en je laatste kopje koffie voor je het vliegtuig in stapt, geeft mij in elk geval altijd een ultiem reisgevoel. De Nederlandse kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde versterkt dat gevoel nu nog eens met zijn laatste project BEYOND. Hij creëerde een kunstwerk van wolken waardoor je zelfs voordat je door de lucht vliegt al het gevoel hebt dat je tussen de wolken zit.

De wolkenwand is meer dan honderd meter lang en is te vinden in vertrekhal 3 van Schiphol. Voor dit kunstwerk liet Daan Roosegaarde, die je onder andere kent van de Smog Free Tower, zich inspireren door de schilderijen van Salomon van Ruysdael. Deze Nederlandse kunstenaar is vooral bekend om zijn rivierlandschappen die vaak vergezeld werden door prachtige wolkenvelden. Zie hieronder een voorbeeld.

daan roosegaarde
Bron: Wikimedia

Geïnspireerd op de wolkenvelden creëerde Daan Roosegaarde een 3D-installatie van wolken. De wand is slechts tien centimeter dik, maar lijkt een oneindige ruimte te zijn. Dit komt door de print techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van bepaalde lenzen en geel-witte LED-lampen. Onderstaande video geeft je een impressie.

Sinds 27 augustus is BEYOND te zien in vertrekhal 3 op Schiphol. Bezoekers kunnen het kunstwerk gratis zien.

2247-7166-image 2257-7186-image 2256-7184-image 2258-7154-image

MEER LEZEN
Daan Roosegaarde is niet de enige ontwerper die zich liet inspireren door wolkenvelden. Zo werd eerder een gigantische Cloud in New York gemaakt van afval en doen deze lampjes ons bizar veel denken aan wolkjes.

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up