Roomed

🔍
Cool: met deze tafel kun je muziek maken!Tafels

Cool: met deze tafel kun je muziek maken!

Waar een tafel normaal gesproken bedoeld is om aan te eten of werken, gaf Yuvi Gerstein het meubelstuk een totaal nieuwe functie. Eentje die eigenlijk veel cooler is. Hij bedacht en ontwierp GRIDI, een tafel waarmee je muziek kunt maken. Je kunt GRIDI het beste beschouwen als de interactieve variant van de sequencer. Dit is een apparaat waarmee je muziek kunt opnemen, veranderen en versturen naar een synthesizer bijvoorbeeld. Vaak is deze manier van muziek maken iets wat je achter je computer doet, maar Yuvi Gerstein maakt er op deze manier juist een actieve bezigheid van.

Veel beter dan stilzitten achter je computer dus! En daarnaast kun je op deze manier ook met meerdere mensen tegelijkertijd muziek maken. Wij zien GRIDI graag terug op onze spelletjesavonden en jamsessies!

Het werkt als volgt: de groene lijn beweegt van links naar rechts. Zodra het een bal raakt, maakt de tafel het geluid van dat balletje op die exacte plek. Elk instrument heeft zijn eigen kleur. De drums zijn blauw, de bas is oranje en de paarse balletjes geven de melodie aan. Hoe dat precies in zijn werk gaat zie je in onderstaande video.

Cool, toch? Om GRIDI echt in actie te zien, moet je ook deze video even checken. Daar zie je hoe Yuvi Gerstein Michael Jackson’s Billie Jean speelt op de tafel met de lichtballetjes.

MEER LEZEN
Mocht je thuis regelmatig muziek met als gevolg niet altijd even blije buren? Met deze tegels maak je je huis sound-proof!

 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up