Roomed

🔍
Bijzondere boekenleggers van marmerFinds

Bijzondere boekenleggers van marmer

Boekenfan en ontwerper Krzysztof J. Lukasik ontwikkelde deze serie boekenleggers van massief marmer. Het ontwerp is gebaseerd op zijn eigen ervaringen als lezer. Wanneer hij een leespauze inlaste, miste hij iets om zijn boek open te houden en dus werd het boek op zijn kop op tafel gelegd. Dit zorgde er echter voor dat het boek beschadigde en dus ging hij op zoek naar een andere oplossing.

Roomed_bookmarks_02 Roomed_bookmarks_03

De collectie boekenleggers, genaamd Pétrifications, is Krzysztof’s afstudeerproject en bestaat uit vijf verschillende driehoekige, geometrische vormen in verschillende maten met bijbehorende steensoorten en kunnen ook gebruikt worden voor kranten en magazines.

Roomed_bookmarks_04 Roomed_bookmarks_05

De keuze van het materiaal komt voort uit de naam van de ouderwetse boekomslagen uit Krzysztof’s eigen boekenkast die gekaft zijn met marbled paper. Ook was het een wens van hem om het materiaal, marmer, dat tegenwoordig alleen nog veel voor grafstenen gebruikt wordt een andere nobele functie te geven. Het is nog niet duidelijk wanneer de boekenleggers in productie worden genomen.

Roomed_bookmarks_06
Roomed_bookmarks_07
 
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up