Roomed

🔍
Betere nachtrust? Verban deze 9 dingen dan nú uit je slaapkamerTips

Betere nachtrust? Verban deze 9 dingen dan nú uit je slaapkamer

Je slaapkamer is dé plek in huis om tot rust te komen. Maar dan moet deze wel clean en netjes zijn… Eens goed je slaapkamer opruimen is de manier om dat voor elkaar te krijgen. Deze tips zijn lekker resoluut, maar daarom wel extra effectief!

Trek er een dagje voor uit! Begin lekker vroeg vol goede moed en duik ‘s avonds heerlijk in je bed in een schone en opgeruimde slaapkamer. Let’s go!

>> Lees ook: 4 tips voor een clean interieur (die weinig tijd kosten!)

Wakker worden in een opgeruimde slaapkamer

cozy-scandinavian-style-bedroom-with-super-chunky-dark-grey-banket-from-ohhio-photo-decordots
Bron: Decordots

1. kussens die hun vorm zijn verloren

Kussens horen zacht, bollig en veerkrachtig te zijn. Ze horen dé reden te zijn waarom jij ‘s avonds met plezier je bed in duikt. De ultieme test om te weten te komen of je toe bent aan een nieuw kussen is super simpel. Vouw hem doormidden en als het kussen niet terugveert in zijn oorspronkelijke vorm is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw exemplaar.

2. Random troepjes

Vrij voor de hand liggend, maar zoals onze moeder ons vroeger al opdroeg: ruim geregeld je kamer op! Een chaotische kamer zonder structuur zorgt voor een slechte nachtrust. Losse papieren, verpakkingen en kruimels zijn makkelijk en snel op te ruimen, dus maak het een vast onderdeel van je dagelijkse routine om losse rommeltjes op te ruimen.

3. Gelezen boeken

Oké, sommige boeken zien er nou eenmaal prachtig uit op de koffietafel, maar heb je er echt 30 nodig? Daar komt bij dat er ook genoeg boeken zijn die niet heel interieur friendly zijn. Maak stapeltjes voor vriendinnen, je moeder en gooi de rest weg.

te laat komen

4. Kleding die je niet draagt

Ook voor de hand liggend natuurlijk, maar een uitpuilende kledingkast is nou niet bepaald rustgevend. Maak drie verschillende stapeltjes met kleding: ‘houden’, ‘naar het goede doel’ en ‘weggooien’. Als je iets al minstens drie maanden in je kast hebt liggen en nog steeds niet hebt aangehad, gaat dat moment waarschijnlijk ook niet (snel) meer komen.

5. Oude make-up

Oude make-up zit vol bacteriën en dat smeren we natuurlijk liever niet op ons gezicht. Ook gebruik je waarschijnlijk maar een klein deel van je voorraad, dus schroom niet om de rest dan ook weg te gooien. Je zult meer plezier hebben van elke dag opnieuw een schone en opgeruimde badkamer, dan van één keer in het jaar die glitter oogschaduw voor een bijzonder feestje.

6. Oude elektronica

Dus oude afstandsbedieningen, je mobiele telefoon(s) van tien jaar geleden, je verjaarde laptop, een niet werkende wekker. Als je ze niet gebruikt, nemen dit soort spullen alleen maar kostbare ruimte in.

slaapkamer opruimen

7. Je uitpuilende wasmand

Zet je wasmanden niet op je slaapkamer, maar bijvoorbeeld in de badkamer. Zo kijk je niet vanuit je bed tegen een hele berg kleding aan die je nog moet wassen. Dit kan je het gevoel geven dat je nog van alles te doen hebt en in de slaapkamer wil je natuurlijk tot rust komen.

8. Je knuffelige huisdieren

Slapen met je huisdier in je slaapkamer kan misschien gezellig zijn, maar het is niet goed voor je nachtrust. Veel mensen worden wakker door hun huisdier, slapen minder vast en hebben ook meer moeite om weer in slaap te vallen als ze eenmaal wakker zijn geworden.

DIY: Maak zelf deze tipitent voor je huisdier zodat ook je knuffelige viervoeter een fijn plekje heeft om te slapen!

9. Je mobiele telefoon

Een gevoelig puntje voor veel mensen als ze hun slaapkamer opruimen: afstand doen van de mobiele telefoon in bed. Toch is dit wel belangrijk. Het felle, blauwe licht van het scherm maakt het voor je hersenen namelijk veel moeilijker om in slaap te komen. En bovendien leidt een telefoon natuurlijk heel snel af. Is het bedtijd? Laat je telefoon dan in de woonkamer!

MEER LEZEN
Je slaapkamer opruimen betekent niet alleen maar spullen weggooien, maar ook een beetje restylen. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistisch nachtkastje met niet te veel losse spullen erop. In dit artikel zie je hoe je dat doet!

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up