7x slimme tips voor de kleine slaapkamer

Wie in een klein huis woont, kan altijd wel tips gebruiken om je huis zo goed mogelijk in te delen of groter te laten lijken. Een zee aan ruimte willen we immers allemaal wel; het is alleen helaas niet altijd mogelijk. In kleine ruimtes kan het kleurenpalet, slimme creatieve oplossingen of een praktische indeling al heel veel verschil maken!

Volg deze slimme tips voor de kleine slaapkamer op en je zult zien dat je makkelijk en snel een fijne slaapkamer kunt creëren. En nu je toch bezig bent met herinrichten, lees hier onze tips om je kleine woonkamer ook zo goed mogelijk te benutten!

kleine slaapkamer Roomed

Bron: Wohnidee

1. Gebruik de ruimte onder je bed

Je wintergarderobe, een extra dekbed, oude boeken en tijdschriften, spullen uit je jeugd of je administratie mappen, je kunt het allemaal verstoppen onder je bed. Veel interieurwinkels verkopen handige diepe ‘ladeblokken’ die je uitschuift als je iets nodig hebt. Ruimtebesparend, maar ook netjes uit het zicht!

tips voor de kleine slaapkamer

2. Een klein bureau

Een nachtkastje naast het bed is handig voor je bedlampje, boek, cremes of sieraden. In een kleine slaapkamer is het een goed idee om twee dingen met elkaar te combineren; het nachtkastje en een bureau om aan te werken. Kies daarom niet voor een standaard nachtkastje, maar voor een klein bureau of sidetable. Je kunt al je spulletjes kwijt, maar je kunt het ook gebruiken als werkplek!

tips voor de kleine slaapkamer Roomed

3. Walk-by closet

Helaas heeft niet iedereen ruimte voor een mooie walk-in closet. Maar in een kleine ruimte kan een grote dichte kast nogal massief ogen. Ben je gezegend met een grote garderobe? Ga dan voor de walk-by closet. Zou houd je de ruimte open en heb je meteen een reden om al je mooie kleding, schoenen en tassen tentoon te stellen. Er zijn ook handige kasten te koop die je zo uit kunt vouwen, dat het net lijkt op een grote walk-in closet. Bekijk deze handige kast hier!

tips voor de kleine slaapkamer

4. Een compact bed

Kies voor jouw kleine slaapkamer voor een compact bed. Nee, je hoeft echt geen genoegen te nemen met een kleine twijfelaar, het gaat vooral om het ledikant. Dus kies een smalle ombouw, zonder opstaande randen. Ook het weglaten van het hoofdbord scheelt toch weer wat centimeters!

tips voor de kleine slaapkamer

5. Gebruik de wanden

Goed gestylede planken aan de wand zijn prachtig, maar in een kleine slaapkamer niet heel praktisch. Ga op zoek naar handige open (of dichte!) hangkasten om je spullen in op te bergen.

tips voor de kleine slaapkamer Roomed

6. Leg de focus op de hoogte

Werk bij een kleine slaapkamer niet in de breedte, maar in de hoogte. En leg hier ook de focus op! Hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees dit artikel met al onze tips.

tips voor de kleine slaapkamer Roomed

Bron: 2015decor

7. Lichte en neutrale kleuren

De laatste tip, maar zeker niet de minste! Kies vooral voor zachte, neutrale kleuren en schilder het plafond altijd een paar tinten lichter dan de muren. Donkere kleuren zullen je kamer nóg kleiner doen lijken.

Op zoek naar meer tips voor kleine ruimtes?