Roomed

🔍
7 ongebruikelijke objecten als plantenbakkenTuin

7 ongebruikelijke objecten als plantenbakken

Je hoeft helemaal de portemonnee niet open te trekken als je je nieuwe plantjes kwijt wilt in de tuin of kamer. Kijk eens in en rond je eigen huis, met een beetje creativiteit kun je overal een plant in stoppen. Wij hebben zeven voorbeelden van ongebruikelijke objecten als plantenbak voor je.

Roomed-planter1
Bron: Pinterest

1. Wijnfles | steek er een plantje in of laat er sprookjesachtige klimplanten overheen groeien als je ze ergens ophangt. Wanneer je de bodem eraf haalt, groeien plantjes mooi naar beneden.

Roomed-plater3
Bron: Modcloth

2. Blikken | vrolijke oude blikjes kunnen prima hergebruikt worden als plantenbakjes. Stop er kleine bloemetjes in, of maak een moestuintje van verschillende blikken. Je kunt ook oude blikken van bijvoorbeeld groentenconserven gebruiken en deze laten verroesten of juist met een lik verf een kleurtje geven.

Roomed-planter2
Bron: Etsy

3. Speelgoed | maak een gat in de bovenkant van oude dinosaurussen of ander plastic speelgoed en stop er een plantje in. Maak ook een klein gaatje in de onderkant voor de drainering. Plastic speelgoedbeesten zijn meestal niet zo groot, dus niet alle planten passen er in. Denk eens aan een luchtplantje, die heeft geen ruimte nodig om zijn wortels kwijt te kunnen.

Roomed-planter1

4. Slakkenhuis | ok, het is misschien een beetje flauw, maar zelfs in een slakkenhuis kun je plantjes kwijt! Check wel even of de bewoner echt vertrokken is.

Roomed-planter2
Bron: 777 Top

5. Boek | heb je oude kinderboeken over of boeken die je nooit leest? Ook daar kun je een plantenbak van maken. Sla het boek open, laat de kaft dicht of maak een stapeltje.

Roomed-planter3

6. Vogelkooi | in een romantisch hoekje van je tuin staat dit vogelkooitje perfect met weelderige bloemen erin.

Roomed-planterr

7. Pallet | wanneer je een houten pallet rechtop zet of tegen een muur laat leunen, kun je er een leuk verticaal tuintje in maken. Ideaal voor een moestuintje.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up