Roomed

🔍
6x decoreren met zwarte murenINSPIRATION

6x decoreren met zwarte muren

Zwarte muren staan er vooral om bekend dat ze een kamer donkerder en kleiner maken. Ondanks dat kan het ook heel goed uitpakken om een muur zwart te verven. Zwart staat niet alleen voor somberheid, maar ook voor strak, stijlvol en zakelijk. Durf jij zwarte muren aan?

Roomed-zwarttegel Roomed-zwarttegel2

1. Tegels | Een mooi alternatief voor zwart geverfde muren zijn tegels. In een ruimte waar de resterende muren wit zijn of de vloer een lichte tint heeft, is de zwarte betegelde muur een mooie eyecatcher zonder overheersend te zijn.

Roomed-zwarthoek
Bron: Chic Cam

2. Hoekje | Wanneer je een nis in het huis geheel zwart verft, creëer je een gezellig, knus hoekje om bijvoorbeeld te lezen. Denk wel aan warm licht en een wit plafond, voor het verandert in een donker hol.

Roomed-zwartkeukenkast
Bron: Plastolux

3. Keukenkastje | Te blij met je lichte muren is of zwart toch te dramatisch? Je kunt ook alleen de keukenkastjes zwart maken om hetzelfde effect te bereiken als een zwarte wand.

Roomed-zwartglim
Bron: Arkpad
Roomed-zwartglim2

4. Glimmend | Extra chique is een glimmende, zwarte lak op de muur. Gebruik het bijvoorbeeld in de gang als dramatische entree.

Roomed-zwarttextuur

5. Textuur | Het leuke van behang is dat je er niet alleen patronen mee op de muren tovert, maar ook textuur. Een zwart behang met textuur is warmer dan een zwart geverfde muur.

Roomed-zwartsteen

6. Stenen | Gezegend met een prachtige bakstenen muur in de kamer di alleen er niet zo heel goed meer uitziet? Met een laag zwarte verf over de stenen blijf je de muur zien, maar zit hij in een moderner jasje.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up