Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsEvent

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Dus pak je agenda er maar bij en noteer!

Wat: International Film Festival Rotterdam
Waar: Rotterdam
Wanneer: t/m zondag 7 februari
Waarom: We tipten dit festival vorige week al, maar nemen het ook deze week mee in de weekendtips, omdat het twee weken duurt. Dus als je nog geen tijd hebt gehad om een film mee te pakken in deze havenstad, dan kan dat nog steeds. Het programma is onderverdeeld in vier secties met elk hun eigen sfeer, stijl, kleur en toon. Het fijne: veel films zijn nog niet eerder vertoond, want tijdens het festival gaan er meer dan honderd films in premiere! Daar zit zonder twijfel iets tussen wat je aanspreekt.

Wat: Chocoa Festival
Waar: De Beurs van Berlage, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 6 & zondag 7 februari
Waarom: Dit hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen, want: chocola. Dat is toch een van de lekkerste dingen die er bestaan op deze aardbol!? Tijdens dit festival draait alles om chocola. Je leert hoe jouw favoriete chocoladebar gemaakt wordt: van de cacaoboon tot in jouw buik. Ook kom je op dit even meer te weten over chocola: hoe eerlijk is de cacaowereld? En hoe ziet de toekomstige chocoladereep eruit? Maar bovenal kun je hier ontzettend veel verschillende soorten chocola proeven én nieuwe trends ontdekken in de cacaowereld. Yum!

roomed-rotterdam

Wat: Opening Museum Rotterdam
Waar: Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 6 februari
Waarom: Dit weekend opent Museum Rotterdam haar deuren. Het hele weekend kun je gratis een bezoekje brengen aan dit museum, maar zaterdagavond staat er vooral iets speciaals op het programma, namelijk: A Night At. Deze avond kun je met een zaklamp op je hoofd het museum verkennen. Een stadshistoricus zal je meenemen voor een rondleiding door het museum en buiten het museum om je alles te vertellen en laten zien van de geschiedenis van Rotterdam. De rondleiding kost €10,- per persoon en begint om 19:00 en 20:30 uur.

ijhallen

Wat: IJ-hallen
Waar: NDSM-werf, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 6 & zondag 7 februari
Waarom: Omdat de IJ-hallen hét adres is waar je gave vintage items kunt scoren voor een klein prijsje. Van kleding, sieraden, schoenen en spelletjes tot ouderwets servies en tweedehands lampen. Je kunt hier alles, maar dan ook echt alles vinden. Tip: kom vroeg, want de mooiste spullen zijn vaak het eerst verkocht.

weekendtips
Bron: Wikipedia

Wat: Carnaval
Waar: Onder de rivieren
Wanneer: Zondag 7 t/m dinsdag 9 februari
Waarom: Omdat dit – voor de mensen onder de rivieren – misschien wel het grootste feest van het jaar is. Verder hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen wat carnaval is. Het spreekt voor zich: pakje aan en gaan! Bovenstaande link laat een overzicht van de optochten zien en verder wensen we je alvast succes met het overwinnen van the day after..

Heb jij nog een toevoeging op deze weekendtips? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up