Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsBeurs

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Na weken vol feestelijkheden, kun je dit weekend misschien wel goed gebruiken om even tot rust te komen. Daarom in deze weekendtips geen heftige feestjes, maar wel een aantal leuke dingen om te doen.

weekendtips

Wat: Opening van de MADE.com showroom
Waar: BounceSpace, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 21 januari
Waarom: Omdat je die fijne bank toch het liefst eerst wilt testen voordat je ‘m bestelt, toch? We vertelden al een tijdje terug over dit nieuwtje, maar nu is het moment eindelijk daar: MADE.com opent een showroom in Amsterdam, waar in elk geval een deel van de collectie getoond wordt. Aanstaande donderdag opent de winkel in het BounceSpace pand aan de Overtoom. Welkomstdrankjes staan klaar vanaf een uurtje of vijf!

Wat: Gluren bij de Buren
Waar: Zutphen
Wanneer: Zondag 24 januari
Waarom: Binnenkijken bij anderen is nu eenmaal áltijd leuk. Tja, nieuwsgierigheid zit in onze aard en tijdens dit grote binnengluur-festival kun je ongegeneerd een kijkje nemen in maar liefst 54 huiskamers in verschillende wijken van Zutphen. In elke huiskamer wordt je verwelkomd met een optreden, huiskamerconcert, dans of cabaret. Gluren bij de buren begint om 13:00 uur en toegang is helemaal gratis.

2015-01-14 18.10.05

Wat: Realisme
Waar: Passenger Terminal Amsterdam
Wanneer: Donderdag 21 t/m zondag 24 januari
Waarom: Het Realisme was een kunststroming, die ontstond in de 19e eeuw en waarbij de nadruk lag op het afbeelden van de werkelijkheid. Komende dagen zal de Passenger Terminal Amsterdam het decor vormen van het Realisme: een beurs voor hedendaagse kunst. Verschillende galeries (uit binnen- en buitenland) stellen het werk van zowel bekende als minder bekende, jonge kunstenaars tentoon. Een entreebewijs kun je alvast online kopen.

Wat: Ontwerpsalon
Waar: Vechtclub XL, Utrecht
Wanneer: Zondag 24 januari
Waarom: In Vechtclub XL zitten verschillende creatieven/ontwerpers met hun ateliers. Aanstaande zondag tijdens de inkoopmarkt van de Ontwerpsalon zullen zij hun deuren openen voor het publiek. Liefhebbers van design, keramiek, sieraden, grafische illustraties en interieur items kunnen hier unieke producten bekijken, shoppen én een kijkje nemen in de ateliers.

#winteroftochniet? #laatstemarjtvanhetjaar #parkfrankendael op zondag 20 december

A photo posted by Pure Markt (@puremarkt) on

Wat: De Pure Markt
Waar: Intratuin, Amsterdam
Wanneer: Zondag 24 januari
Waarom: Omdat het nu eenmaal heel fijn is om op een zondagse markt een beetje rond te struinen en overal een hapje, drankje of ander product vandaan te halen. Hoewel deze ambachtelijke markt normaal gesproken buiten te vinden is, staat de Pure Markt deze zondag gedeeltelijk binnen. In Intratuin (aan de Nobelweg) dus! Ook buiten staat een aantal foodtrucks opgesteld én er is uiteraard gewoon muziek.

Heb jij nog een leuke aanvulling op de weekendtips? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up