Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsBeurs

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Na weken vol feestelijkheden, kun je dit weekend misschien wel goed gebruiken om even tot rust te komen. Daarom in deze weekendtips geen heftige feestjes, maar wel een aantal leuke dingen om te doen.

weekendtips

Wat: Hotelnacht
Waar: Verschillende steden in Nederland
Wanneer: Zaterdag 16 & zondag 17 januari
Waarom: Omdat je eigenlijk nooit in eigen stad op vakantie gaat, terwijl het juist zó ontzettend leuk kan zijn om op een andere locatie in je eigen stad wakker te worden. Daarom is de hotelnacht geïntroduceerd; eerst in Amsterdam, toen ook in Rotterdam en dit jaar in meerdere steden door Nederland. Tijdens deze nacht kun je met korting in de fijnste hotels uit jouw stad slapen. Als randprogrammering worden er verschillende etentjes, borrels en feestjes georganiseerd.

2179780235_197468be62_z
Bron: Flickr

Wat: Nationale Tulpendag op de Dam
Waar: De Dam, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 16 januari
Waarom: Zaterdag begint officieel het tulpenseizoen en om dat te vieren wordt de Dam gesierd door duizenden tulpen. Iedereen mag naar de Dam komen om een tulp te plukken en samen de start van dit seizoen te vieren. Dat moet er best indrukwekkend uitzien!

4111816337_976c47d308_z
Bron: Flickr

Wat: De Platenbeurs
Waar: W2 Poppodium, Den Bosch
Wanneer: Zondag 17 januari
Waarom: Omdat LP’s nog lang niet weg te denken zijn uit menig huis, restaurant of kantoor. Geloof het of niet, maar zelfs in de tijd van Spotify en Apple Music blijft de platenspeler populair. Sterker nog, platen worden nog altijd het meest gebruikt wereldwijd! En wij snappen wel waarom; het geluid heeft immers veel meer karakter. Voor de liefhebbers wordt zondag een grote beurs georganiseerd, waar je dus heel veel platen kunt scoren.

Wat: Neighbour Food Market
Waar: Westergasterrein, Amsterdam
Wanneer: Zondag 17 januari
Waarom: Lekker & ambachtelijk eten. Dat vind je op deze gezellige zondagsmarkt, die plaatsvindt in de Zuiveringshal en de Westergasfabriek. Naast lekkere drankjes en hapjes staan de kraampjes ook vol tweedehands spullen. Kortom, een fijne zondagmiddag-besteding!

weekendtips

Wat: Mercedes-Benz Fashion Week (OFF-SCHEDULE)
Waar: Amsterdam
Wanneer: t/m maandag 18 januari
Waarom: Het is weer tijd voor nieuws! Nieuwe mode, kunst, designs en trends; dat alles wordt gebundeld in een overvol programma van de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. De shows en officiële events van fashion week vinden plaats op het Westergasterrein, maar eigenlijk raden wij je aan om vooral het OFF-SCHEDULE programma te bekijken. Verspreid door de stad vinden namelijk verschillende events, expo’s en feestjes plaats, die stiekem een stuk leuker – en toegankelijker – zijn!

Heb jij nog een leuke aanvulling op de weekendtips? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up