Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsBeurs

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Normaal gesproken zeggen we dat het weekend voor ons al een beetje begint op vrijdag, maar deze keer menen we het ook echt. Yes! Vrijdag is een ‘zondag’ en zijn de meesten lekker vrij. Reden te meer om de dagen erna – het weekend – eropuit te gaan en iets leuks te doen. Bij dezen onze tips.

Happy new year

Wat: Oud & Nieuw
Waar: Overal
Wanneer: Donderdag 31 december & vrijdag 1 januari
Waarom: Een beetje een flauwe tip, maar we konden het niet laten om je nogmaals te inspireren om het nieuwe jaar knallend in te gaan. Organiseer jij een New Year’s Eve feestje? Dan willen we je graag nog even wat tips en inspiratie meegeven. En onthoud goed: 1 januari kun je jezelf meteen weer bevrijden van je kater met een frisse duik in zee!

Wat: This Art Fair
Waar: Beurs van Berlage, Amsterdam
Wanneer: Woensdag 30 december t/m zondag 3 januari
Waarom: Tijdens This Art Fair wordt het werk van verschillende Amsterdamse kunstenaars getoond. Zowel bekende namen als opkomend talent krijgt een podium. Het idee van deze fair is dat kunstenaars los komen te staan van galleries en musea, want kunst draait immers om het werk toch? Tip: als je online je kaartje koopt, krijg je een korting én gratis het Parool voor een paar weken.

leuke dingen doen met kerst

Wat: Amsterdam Light Festival
Waar: Amsterdam
Wanneer: t/m zondag 3 januari
Waarom: Heb je nog niet genoeg genoten van de mooie lichtkunstwerken die Amsterdam de laatste weken sierden? Dit weekend is de laatste kans om de illuminade wandelroute te lopen langs de lichtjes, die de Amsterdamse grachten verlichten. Er zijn verschillende routes door het Amsterdam Light Festival, dus check vooral even wat jou het leukst lijkt.

Wat: Sunday Market
Waar: De Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: Zondag 3 januari
Waarom: Elke eerste zondag van de maand staat de Sunday Market in de Westergasfabriek te Amsterdam. Je vindt hier food, fashion, design, kunst, spullen voor de kinderen en een gezellige sfeer. De markt is zowel binnen als buiten en voor de deelnemerslijst kun je hier een kijkje nemen.

weekendtips

Wat: 732 – 0006 Inscriptions to the Sonneveld House Museum
Waar: Huis Sonneveld, Rotterdam
Wanneer: t/m zondag 3 januari
Waarom: In museumwoning Huis Sonneveld kun je dit weekend voor het laatst naar de bijzondere expositie over de Sonneveld familie. Hiervoor dook Natalie Knopelski, die interieurarchitectuur aan het Piet Zwart Instituut studeerde, diep in het archief van Het Nieuwe Instituut. Ze ging op zoek naar ontbrekende en verborgen informatie over de familie Sonneveld en hun leven in Huis Sonneveld. Uit de archieven bleek bijvoorbeeld dat mevrouw Sonneveld een strenge werkgeefster was en dat de dienstmeisjes aan heel wat eisen moesten voldoen. De expositie in het algemeen is te beschouwen als kritiek op de wijze waarop in museumwoningen als Huis Sonneveld een reconstructie als werkelijkheid wordt gepresenteerd. Over de familie Sonneveld wordt in het museum namelijk maar weinig verteld.

Heb jij nog een leuke aanvulling op de weekendtips? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up