Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsEvent

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Dus pak je agenda er maar bij en noteer!

weekendtips

Wat: Piet Parra x Vincent op Vrijdag
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 29 januari
Waarom: Omdat Piet fan is van Vincent van Gogh en wij fan zijn van Piet. Piet Parra liet zich voor deze avond inspireren door de kunstwerken van Van Gogh en maakte daar een eigen Parra versie op. Deze vrijdag kun jij net als hem ook door de tentoonstellingszalen lopen en je eigen kunstwerk maken. Iedere tekenaar krijgt sowieso een print van Parra’s Van Gogh interpretatie. Hij is er zelf ook, dus tijd om al je brandende vragen te stellen! De mooiste tekening van de avond krijgt een limited edition van Piet Parra, mét handtekening. Naast kunst geniet je deze avond ook van dromerige indiepop van Sofie Winterson, dans je op de tunes van DJ Wannabeastar en drink je vanaf een uur of half zeven goede cocktails.

weekendtips
Bron: IFFR

Wat: International Film Festival Rotterdam
Waar: Rotterdam
Wanneer: Woensdag 27 januari t/m zondag 7 februari
Waarom: Omdat wij blij worden van een goede film en Rotterdam tijdens dit festival verandert in een ware filmstad. Tijdens IFFR kijk je op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam naar een breed scala aan films van internationale filmprofessionals zoals regisseurs, (jonge) filmproducenten en journalisten. Het programma is onderverdeeld in vier secties met elk hun eigen sfeer, stijl, kleur en toon. Het fijne: veel films zijn nog niet eerder vertoond, want tijdens het festival gaan er meer dan honderd films in premiere! Daar zit zonder twijfel iets tussen wat je aanspreekt.

weekendtips

Wat: Food Soul Festival Amsterdam
Waar: Kromhouthal, Amsterdam-Noord
Wanneer: Vrijdag 29 januari t/m zondag 31 januari
Waarom: Als er twee dingen goed samengaan, dan zijn dat wel eten en muziek. En laat dat nu net zijn waar dit festival in de stoere Kromhouthal om draait. Geniet van culinaire hoogstandjes van de lekkerste Foodtrucks van Nederland en heerlijke Soul muziek op de achtergrond. Het Food Soul Festival voelt als picknicken tijdens een fijne lente- of zomerdag midden in de winter!

weekendtips

Wat: Gluren bij de Buren
Waar: Utrecht
Wanneer: Zondag 31 januari
Waarom: Omdat binnenkijken stiekem een van onze favoriete bezigheden is en dit tijdens Gluren bij de Buren ongegeneerd mag. Utrecht maakt zich dit jaar op voor de derde editie van dit festival met honderdvijfentachtig woonkamers verspreid door de hele stad. Tussen één en zes ‘s middags openen deze huizen hun deuren en geniet je binnen van optredens en huiskamerconcerten.

Wat: Reizende Sterren Festival
Waar: De Pier, Scheveningen
Wanneer: Vrijdag 29 januari t/m zondag 31 januari
Waarom: Het Reizende Sterren Festival is een nieuw festival in Scheveningen. Dit driedaagse event tovert De Pier om tot indoor food truck festival met aandacht voor kunst en muziek. En dan hebben we het nog niet eens over de locatie gehad: want het uitzicht dat je erbij krijgt is absoluut niet verkeerd!

Heb jij nog een leuke aanvulling op de weekendtips? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up