Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsBeurs

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

We proberen elke week zoveel mogelijk events uit verschillende steden uit te lichten, maar deze week is er zóveel leuks te doen in Amsterdam dat de selectie per ongeluk érg Amsterdams is. Sorry daarvoor. Evengoed zijn de events echt het bezoeken waard, dus pak je agenda er maar bij en noteer!

weekendtips

Wat: Meesterlijk: design & ambacht
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 27 t/m zondag 29 november
Waarom: Omdat het best wel leuk is om de maker van een product te zien en spreken; zijn/haar verhaal achter het design te horen. Op meesterlijk staan verschillende ontwerpers met hun designs. Van mode en interieur tot (food)kunst; alles komt aan bod! Kaartjes kosten €10,- en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

pastoe-roomed-weekend

Wat: Pastoe Factory Sale
Waar: Rotsoord, Utrecht
Wanneer: zaterdag 28 & zondag 29 november
Waarom: Als het goed is, ben jij een enorme designliefhebber en hoeven we dit niet uit te leggen. Maar oké, vooruit, even je geheugen opfrissen. Twee keer per jaar houdt de Pastoe fabriek een grote sale. Dit betekent dat je Pastoe meubels uit de showroom of van geannuleerde bestellingen kunt scoren voor bizar goede prijzen (lees: korting van 20 tot 50 procent). Beide dagen openen de deuren om 09:00 en sluiten deze weer om 16:00 uur.

elledeco-roomed

Wat: ELLE Decoration Live
Waar: Posthoornkerk, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 28 & zondag 29 november
Waarom: Omdat je niet vaak de kans krijgt om te luisteren naar de inspirerende en wijze woorden van grote namen uit de designwereld. Mae Engelgeer, Floris Hovers en Sjoerd Vroonland; een greep uit de sprekers op dit event. Verder kun je hier verschillende workshops volgen of je portemonnee legen bij de designshop. Kaartjes kosten €10,- en zijn te koop via de website.

Wat: Amsterdam Light Festival
Waar: Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 28 november t/m 17 januari
Waarom: Omdat je Amsterdam tijdens dit festival weer op een heel andere (prachtige) manier ziet. Gedurende de donkerste dagen van het jaar wordt de grachtengordel prachtig verlicht met bijzondere lichtinstallaties en kunstwerken van zowel Nederlandse als internationale artiesten. Het thema dit jaar is vriendschap: licht verbindt ons en dat kun je tijdens het Ligt Festival zelf ervaren door bijvoorbeeld een wandel- of vaarroute te volgen; Of door gewoon op de fiets te stappen en je eigen weg te kiezen. Bovenstaande timelapse van vorig jaar (gemaakt door een Nederlands talent) geeft alvast een impressie.

21. Ornis A. Gallery - Low res

Wat: Amsterdam Art Weekend
Waar: Amsterdam
Wanneer: Donderdag 26 t/m zondag 29 november
Waarom: Omdat Amsterdam op het gebied van kunst heel wat te bieden heeft. De stad heeft natuurlijk grote musea, zoals het Stedelijk (die ook een grote rol speelt tijdens dit Art Weekend), maar naast de invloedrijke kunstenaars zit Amsterdam vol jong talent. Dit weekend biedt een podium aan beiden: gevestigde en minder bekende namen in de kunst. Verspreid door de stad worden speciale events en exposities gehouden. Bekijk het programma van Amsterdam Art Weekend plus verschillende thematische routes en favorieten van bekende kenners uit de kunstwereld.

En dan hebben we nog een kleine reminder: tot en met zondag 29 november kun je nog naar het IDFA.

Heb jij nog een leuke toevoeging aan dit lijstje weekendtips? Laat het horen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up