Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsEvent

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Dus pak je agenda er maar bij en noteer de leukste events voor aankomend weekend.

weekendtips

Wat: Roomed x Pesca x Hutspot seaharvest diner
Waar: Hustpot, Van Woustraat, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 23 september
Waarom: Omdat wij jullie graag willen ontmoeten! Samen met Hutspot en Pesca organiseren wij een seaharvest diner. Schuif bij ons aan tafel en laat je verrassen door het beste uit de zee. Van oesters tot gamba’s en van heerlijke zeebaars tot schelpdieren. Alles gaat gepaard met de beste wijnen en over de aankleding hoef je je uiteraard ook geen zorgen te maken. Daar zorgen wij samen met designer Nienke Hoogvliet voor.

Wat: Today’s Art
Waar: Spuiplein, Den Haag
Wanneer: Vrijdag 23 en zaterdag 24 september
Waarom: Een kunstfestival dat zich richt op performance art. Dat betekent een mix van muziek, dans, technologie, beeldende kunst en wetenschap. Om je alvast een idee te geven: check bovenstaande video met het werk van Hiroaki Umeda, een Japanse artiest die speelt met licht, bewegingen en geluiden. Tickets kun je via de website bestellen.

ene1-delphine-diallo-ROOMED

Wat: Unseen Photo Fair
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 23 t/m zondag 25 september
Waarom: Naar dit even kijken wij elk jaar weer uit. De Westergasfabriek wordt tijdens de fair namelijk gevuld met een heel divers aanbod aan fotografie. Musea vanuit de hele wereld exposeren op de fair werk van fotografen, die vaak zelf ook aanwezig zijn op de fair. Een mooie kans om de maker van het werk zelf dus ook te spreken. Naast de fair is een markt met boeken en kun je ook verschillende lezingen en events bijwonen. Het programma en de tickets vind je online.

roomed-foodtruck-weekendtips
Bron: Rrrollend

Wat: Rrrollend Foodtruck Festival
Waar: Lange Voorhout, Den Haag
Wanneer: Vrijdag 23 t/m zondag 25 september
Waarom: Wentelteefjes, cocktails, churros en gerechten uit verschillende Aziatische keukens; dit festival is eigenlijk net als de rollende keukens, maar dan in Den Haag!

iamsterdam_6322_royaltyfree

Wat: 24H Zuid
Waar: Amsterdam-Zuid
Wanneer: Zaterdag 24 september van 00:00 – 23:59
Waarom: ‘Amsterdam is net een dorp,’ wordt vaak gezegd. Maar is dat wel zo? Hoe vaak kom je nu eigenlijk uit je eigen buurt? We zijn vaak geneigd om in onze vertrouwde wijken te blijven en logisch ook: er verandert steeds meer aan het straatbeeld en dus ben je niet snel gedwongen om ander buurten te ontdekken. Er zijn immers genoeg wisselingen van winkels en restaurants in je eigen buurt. Met 24H wil Amsterdam telkens een andere wijk uitlichten en deze keer is Zuid aan de buurt. 24 uur lang kun je diverse events bezoeken en ervaar je Zuid op z’n best. Doe mee aan de silent disco in the College Hotel, bezoek het Concertgebouw als VIP of ga aan de slag in de Botanische Tuin. Het hele programma vind je op de website.

Heb jij nog leuke weekendtips? Deel ze in een reactie onder dit artikel!

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up