Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsEvent

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Dus pak je agenda er maar bij en noteer de leukste events voor aankomend weekend.

Plan je liever nog wat verder vooruit? Op vrijdag 23 september organiseren wij samen met Hutspot en Pesca een Sea Harvest diner! Meer informatie vind je in dit artikel.

Wat: Dream out Loud – designing for tomorrow’s demands
Waar: Stedelijk Museum, Amsterdam
Wanneer: t/m 1 januari 2017
Waarom: Eens in de zoveel jaar doet het Stedelijk een open call aan designers en kunstenaars om hun werken in te zenden. Vervolgens gaan de curators van het Stedelijk door alle inzendingen en deze keer ontdekten zij een overkoepelend ‘thema’. Alle inzendingen hadden een duurzaam en sociaal karakter. Het werd duidelijk dat de designers en kunstenaars van nu hard bezig zijn met het verbeteren van de wereld: design for tomorrow’s demands. De tentoonstelling laat social design van verschillende creatieven uit diverse hoeken zien en dat maakt het ook zo interessant. Een voorbeeld zie je hierboven: een lichtsculptuur ‘Chain Reaction’ van Studio Stallinga. Het is een symbool voor de eeuwigheid en de installatie draait met dezelfde snelheid als de aarde.

Het Stedelijk organiseert ook gallery talks waarin deskundigen, kunstenaars en conservatoren meer vertellen over de werken. De talks worden ook live uitgezonden via Facebook. Het programma daarvoor vind je hier.

schermafbeelding-2016-09-13-om-13-46-23
Wat: Unseen Photo Fair & Festival
Waar: Spaarndammerbuurt, Amsterdam
Wanneer: 16 t/m 25 september
Waarom: Volgende week (23 september) gaat de Unseen Photo Fair van start en vrijdag wordt het Unseen Photo Festival al feestelijk geopend om 18:00 uur. Met onder andere de tentoonstelling TOUCHED Craftmanship in Contemporary Photography, samengesteld door Anton Corbijn. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen in het Westcord Art Hotel, waar fotografe Isabelle Renate La Poutré haar fotoserie van rapper Typhoon tentoonstelt.

Psst, trek je maandag het liefst het weekend nog even door? Dan kun je de workshop ‘Collecting Photography’ bijwonen. Check de website voor meer informatie en tickets.

weekendtips
Wat: Neu Now Kunstfestival
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 14 t/m 18 september
Waarom: Neu Now geeft jonge kunstenaars en designers van over de hele wereld een podium om hun werk te presenteren. De organisatie speurde de kunstacademies uit achttien verschillende landen af naar nieuw, jong talent. Er werden zestig graduates geselecteerd uit verschillende disciplines: kunst, design, performance art en film.

weekendtips
Wat: De Smaak Karavaan
Waar: Spoorzone, Tilburg
Wanneer: 16 t/m 18 september
Waarom: Zoals wij hier in Amsterdam het festival De Rollende Keukens hebben, hebben ze ‘in het Zuiden’ De Smaak Karavaan. Bij de Spoorzone komen zo’n veertig verschillende foodtrucks bij elkaar en kun je er drie dagen lang heerlijk eten. Van steenoven pizza’s en gerechten van de bbq tot gezonde sapjes en heerlijke baksels. Kijk op de website voor de line-up, want ook aan live muziek is gedacht!


Wat: Breda International Photo Festival
Waar: Breda
Wanneer: 15 september t/m 30 oktober
Waarom: Op verschillende locaties in Breda kun je vanaf dit weekend de mooiste fotografie bewonderen. Er zijn tentoostellingen, workshops en lezingen, maar het leuke van dit festival is dat de fotografie ook buiten door heel de stad te vinden is. Check de complete programmering hier.

Heb je zelf ook nog leuke weekendtips? Deel ze met ons in een reactie onder dit artikel!

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up