Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste weekendtipsEvent

5x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

De zomervakantie is inmiddels weer voorbij, en eigenlijk betekend dat dat je extra kunt genieten van je vrije weekenden. Pak je agenda erbij en noteer!

Een foto die is geplaatst door Magneet Festival (@magneetfestival) op


Wat: Magneet Festival
Waar: Oostpunt in Amsterdam Oost
Wanneer: 9 tot en met 11 september
Waarom: Magneet Festival is een cultureel festival waarbij iedereen vantevoren zijn ideeën voor het programma kan pitchen. Op deze manier is de line-up elk jaar weer een verrassende en bijzonder mix en staat het festival garant voor drie dagen gevuld met muziek, theater shows, experimentele constructies, food, kunst en activiteiten voor kids.

weekendtips
Wat: Roef Rooftop Festival
Waar: Verschillende locaties in Amsterdam
Wanneer: 9 september
Waarom: Roef is een intiem en klein festival dat plaats vind op de hoogste en mooiste daken van Amsterdam. In totaal doen er zes daken mee met dit festival, waaronder Volkshotel, Zoku en The Student Hotel. Met je ticket kun je deze daken bezoeken om te genieten van het mooiste uitzicht, goede muziek en lekkere drankjes. Tickets koop je hier!

weekendtips
Wat: Open Monumentendag
Waar: In heel Nederland
Wanneer: 10 en 11 september
Waarom: Altijd al willen weten hoe bepaalde historische gebouwen er van binnen uitzien? Dan is dit je kans. Dit jaar is het thema ‘Iconen en Symbolen’ en wordt er veel aandacht besteed aan gebouwen met veel ornamenten, sierlijsten, reliëfs en schilderingen. De landelijke opening is dit jaar in Den Bosch en daarmee sluit de Open Monumentendag zich ook aan bij het Jheronimus Bosch-Jaar. Welke gebouwen je precies kunt bezoeken bekijk je hier.

>> 100 jaar Amsterdamse School: dit zijn de mooiste gebouwen

Weekendtips
Wat: International Art Fair Rotterdam
Waar: Sint Laurenskerk in Rotterdam
Wanneer: vrijdag 9 september (VIP avond) en zaterdag 10 september
Waarom: Op de Art Fair in Rotterdam zijn er meer dan 3000 kunstwerken te zien. Zowel klassieke als hedendaagse kunst, voor ieder wat wils! De 150 kunstenaars komen van over de hele wereld, dus als je op zoek bent naar een mooi werk voor in huis, of als je gewoon wat inspiratie wilt opdoen is de Art Fair een must visit.

weekendtips
Wat: IJhallen
Waar: Amsterdam
Wanneer: 9 en 10 september
Waarom: Dit weekend vind in de IJ-Hallen op het NDSM-terrein in Amsterdam weer de welbekende vlooienmarkt plaats. In de IJ-hallen kun je de meest gave vintage items en gekke vondsten voor een prikkie op de kop tikken. Het is er altijd druk bezocht dus als je echt unieke spullen zoekt, kun je het beste vroeg in de ochtend gaan. Kijk voor meer informatie en bereikbaarheid op de website.

Ga je zelf verkopen op de IJhallen? Lees dan zeker even onze verkooptips!

Dit zijn onze weekendtips, maar we zijn ook benieuwd naar jouw aanbevelingen! Laat een reactie achter onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up