Roomed

🔍
5x Roomed’s leukste tips voor paasweekendEvent

5x Roomed’s leukste tips voor paasweekend

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Met het paasweekend voor de deur zijn er uiteraard weer genoeg leuke dingen te doen. Misschien begint jouw weekend deze week al op Goede Vrijdag! Check hieronder onze tips voor het paasweekend, pak je agenda erbij en noteer.

Wat: Foodfestival Amsterdam
Waar: RAI, Amsterdam
Wanneer: 24 t/m 28 maart
Waarom: Pasen is eigenlijk – net als Kerst – voor velen gewoon een excuus om weer lekker veel te eten. In de tips voor het paasweekend mag een foodfestival dus eigenlijk niet ontbreken! In RAI draait het de komende dagen om niks anders. Of nouja, het programma wordt ook gevuld met muziek, workshops (over eten), drankjes en kinder-activiteiten. Het festival is (met uitzondering van vrijdag-, zaterdag- en zondagavond) gratis toegankelijk. De food line-up en het programma check je alvast op de website, waar je tevens je kaartjes kunt kopen.

Wat: SCHAFT Food Fair
Waar: Werkspoorkathedraal, Utrecht
Wanneer: 25 t/m 28 maart
Waarom: Waar vroeger de arbeiders van het werkspoor hun broodtrommels openklapten, zal nu iets meer dan een bammetje te happen zijn! Tijdens het paasweekend vormt de Werkspoorkathedraal het hart van SCHAFT, een food fair voor jong en oud. Overdag is er genoeg te doen op de food fair en markt, zowel voor de kids als voor de grown-ups, en ‘s avonds wordt de tent gevuld met een goede muziek line-up! Kortom, een feestje voor iedereen. De toegang is gratis en voor het programma kun je terecht op de website.

banieren

Wat: Movies that Matter
Waar: Den Haag
Wanneer: 18 t/m 26 maart
Waarom: Een filmfestival met een maatschappelijk randje. Movies that Matter wil aandacht voor mensenrechten. Dit doet het festival door naast het tonen van maatschappelijke themafilms ook een verdiepingsprogramma aan te bieden. Gasten kunnen in debat gaan met elkaar, er zijn workshops, Q&A’s, seminars en talkshows. Daarnaast krijgt het publiek ook achtergrondinformatie over the making of van bepaalde films. Kortom: het festival biedt een absolute meerwaarde!

tips voor het paasweekend

Wat: Swan Market
Waar: Museumpark, Rotterdam
Wanneer: Maandag 28 maart
Waarom: De Swan Market is een onwijs gezellige lifestyle markt, waar je eigenlijk altijd wel iets unieks scoort. Of je nou op zoek bent naar een origineel cadeau of gewoon iets voor jezelf. Hier vind je handgemaakte accessoires, sieraden, vintage spullen voor in huis, kleding (nieuw en oud), kunst en interieur items. Toegang kost twee euro. Kinderen en 65-plussers mogen gratis de markt op.

IMG_20130819_152559

Wat: Pure Markt
Waar: Park Frankendael, Amsterdam
Wanneer: Zondag 27 maart
Waarom: Woon je in (de omgeving van) Amsterdam en wil je graag paaseieren zoeken met de kids? Grote kans dat je – bij gebrek aan eigen tuin – nog een locatie zoekt. De Pure Markt biedt deze paaszondag net even wat meer dan de pure, biologische producten op de markt. Bij de kraam van de paashaas kunnen kinderen zich namelijk aanmelden om eieren te zoeken! De markt opent om 11:00 uur en om 11:30 uur begint het paaseieren zoeken.

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst of heb je meer tips voor het paasweekend? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up