5 simpele tips voor de ultieme Scandinavische look

We laten jullie regelmatig wegdromen bij de meest gave Scandinavische interieurs en huizen en kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je die look graag zou overnemen. Maar hoe kun je nou die typisch minimalistische en simplistische sfeer creëren zonder je hele huis en interieur om te bouwen?

Wij hebben een aantal kenmerken van Scandinavisch interieur verzameld en laten zien hoe je heel gemakkelijk die look kunt creëren in jouw huis.

scandinavisch interieur

Bron: Kron Foto

1. Neutrale tinten

Het kleurenpalet van een Scandinavisch interieur bestaat voornamelijk uit kalme en neutrale tinten. Breng zoveel mogelijk wit, lichtblauw en grijstinten aan in je interieur voor die typische Scandinavische sfeer.

2. Withouten vloeren

Withouten vloeren maken een ruimte luchtig, groot, clean en open. Bovendien zorgt een witte vloer ervoor dat de nadruk komt te liggen op andere elementen in de ruimte, zoals bijzondere meubelstukken of decoraties.

Bron: Jelanie

3. Licht

In een groot deel van Scandinavië zijn de zonuren beperkt gedurende de wintermaanden en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat elk straaltje licht dan welkom is. Daarom zien we vaak dat Scandinavische huizen enorme raampartijen hebben waardoor zoveel mogelijk natuurlijk licht het huis binnenkomt.

Heeft jouw huis niet zoveel ramen? Probeer dan het licht te vangen met spiegels, die het licht weer reflecteren en zodoende de ruimte verlichten. Meer tips? Check dit artikel.

Scandinavische look

4. Omarm de natuur

Scandinaviërs houden van de natuur en dat zien we dan ook duidelijk terug in hun interieur. Kies voor houten meubelstukken en breng wat groene planten in huis voor een natuurlijke sfeer.

Wil je wat kleur toevoegen door middel van planten? Dat kan natuurlijk prima met groen, maar wij maakten ook een lijstje met de mooiste planten met roze bladeren. Check ‘m hier!

5. Kwaliteit

Kenmerkend voor Scandinavisch design is het gebruik van materialen met een hoge kwaliteit. Dat is ook wat de meubels uitstralen; kwaliteit, functionaliteit en een simplistisch design. Er zijn Scandinavische meubelstukken met kwaliteit in alle prijsklassen dus het hoeft helemaal niet duur te zijn.

Check hier een lijstje met onze absolute favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs!