Roomed

🔍
5 redenen waarom een garageverkoop een goed idee isINSPIRATION

5 redenen waarom een garageverkoop een goed idee is

Nu verkopen wij in Nederland niet zo snel spullen rechtstreeks vanuit onze garage, maar dat betekent nog niet dat het geen goed idee is om eens met een kritisch oog naar jouw verzameling thuis te kijken. Of de zooi zich nu heeft opgestapeld in de kelder, de zolder of verspreid staat in je interieur – je hebt vast genoeg items die je niet meer gebruikt of mooi vindt.

Moeten we je nog over de streep trekken? Deze 5 redenen vertellen waarom een garageverkoop een goed idee is (of je gaat met je kleedje op de vlooienmarkt zitten, kan ook).

roomed-vlooienmarkt
Bron: Typepad

Reden 1 | ongebruikte items
Prioriteit nummer 1: raak die items die enkel stof vangen in jouw huis kwijt. Of je ze nou niet handig vindt, ze eigenlijk niet in je interieur passen of omdat iets niet (meer) jouw smaak is; wees kritisch en doe het weg als je het langer dan een half jaar niet hebt gebruikt.

roomed-vlooienmarkt2
Bron: Etsy

Reden 2 | je maakt er een ander gelukkig mee
Je kunt een item natuurlijk gewoon weggooien, maar dat is vaak zonde. Afgeven aan een goed doel is ook een optie, maar het allerleukste is als je het gezicht van diegene ziet die jouw spullen een tweede thuis gaat geven. Hoe mooi is het dat je een ander gelukkig kan maken met jouw ‘zooi’?

Reden 3 | verdien een zakcentje
Je zult geen jackpot binnenhalen, maar toch kun je een aardig zakcentje verdienen met een middagje op de vlooienmarkt staan. Nu jij aan de andere kant van het kleed staat, is het aan jou de prijs zo hoog mogelijk te houden. Probeer slim te onderhandelen.

roomed-vlooienmarkt3
Bron: Flickr

Reden 4 | maak plaats voor spullen die je wél mooi vindt
Leer van je fouten en koop van het verdiende geld geen spullen die je eigenlijk niet nodig hebt (lees: een impulsaankoop). Haal daarom iets dat je écht mooi vindt en dat je interieur ten goede komt.

Reden 5 | ontmoet andere liefhebbers van snuisterijen en meer
Knoop gezellig een gesprekje aan met je buurman of -vrouw of een potentiële klant. Het doet je altijd goed om even in de buitenlucht en onder de mensen te komen. Jullie delen je passie voor snuisterijen, dus dat onderwerp staat al vast! (En nu je er toch bent, kun je net zo goed zelf ook even een rondje maken langs de andere kramen).

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up