Roomed

🔍
4x Roomed’s leukste weekendtipsBeurs

4x Roomed’s leukste weekendtips

Wat gaat de week toch weer snel! Voor je het weet is het alweer vrijdagmiddag, hoogste tijd dus om alvast eens te kijken wat er allemaal te doen is dit weekend. Wij zetten de leukste weekendtips vol evenementen, beurzen, markten, festivals en tentoonstellingen op een rijtje zodat jij alvast je weekendplannen kan gaan maken.

Deze week vindt in Milaan Salone del Mobile plaats, ofwel: hét design event van het jaar. Roomed’s Renée zal jullie op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen via Instagram, maar in Nederland gebeurt er daardoor dus even minder op het gebied van interieur en design. Toch hebben we een aantal leuke events gevonden. Dus pak je agenda er maar bij en noteer!

weekendtips

Wat: World Press Photo
Waar: De Nieuwe Kerk, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 16 april t/m 10 juli
Waarom: Naar deze fototentoonstelling kijken we elk jaar weer uit. Zaterdag opent World Press Photo met een overzicht van de meest opvallende en spraakmakende nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. Nu heb je natuurlijk altijd goed en slecht nieuws, wat betekent dat deze expositie ook gekenmerkt wordt door mooie én treurige (veelal schokkende) beelden. De winnaar van de World Press Photo van het jaar is fotograaf Warren Richardson met een foto, die hij maakte bij de grens van Hongarije en Servië, waarop je ziet dat een baby overhandigt wordt aan een Syrische vluchteling die al onder het prikkeldraad is gekropen. Kaartjes kun je online al bestellen of gewoon bij de ingang.

Museumnacht_ogen-1aff5b91

Wat: Museumnacht Maastricht
Waar: Maastricht
Wanneer: Vrijdag 15 april
Waarom: Vanaf 20:00 uur barst Museumnacht Maastricht los en kun je op tien verschillende locaties verspreid door de stad genieten van kunst, culturele optredens, workshops, lezingen en muziek. Een hop-on-hop-off bus brengt je naar de verschillende plekken. Online kun je alvast kaartjes kopen en het programma bekijken.

amsterdam-denim-days-roomed

Wat: Amsterdam Denim Days
Waar: Amsterdam
Wanneer: t/m zondag 17 april
Waarom: Omdat de spijkerbroek al jaren een van de meest gedragen kledingstukken is. Wie heeft er nou niet een jeans in zijn kast hangen? Ook hier op de redactie zijn we groot fan van denim en aangezien Nederland heel wat denim labels kent, is een festival ter ere van deze stof best een goed idee. Voor professionals is dit een belangrijke beurs met veel lezingen en meetings, maar voor consumenten is dit vooral een moment om langs alle denim verkopers in de stad te gaan voor een heads up over de favoriete jeans plus speciale aanbiedingen. Check het downtown programma hier.

art-breda-roomed

Wat: ART BREDA
Waar: Chasséveld, Breda
Wanneer: t/m zondag 13 april
Waarom: Een fair voor liefhebbers van kunst, antiek en design! Dat is ART BREDA. Je vindt hier een mix van items uit verschillende culturen en stijlperioden. Alle designs en kunststukken komen van bekende handelaren in antiek en kunst uit Nederland, België en Duitsland. Denk aan Art Deco, antieke klokken, schilderijen en juwelen. Ook wordt het werk van hedendaagse kunstenaars en fotografen getoond.

Heb je nog een leuke aanvulling op deze weekendtips? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up